Pinaatti, kesäkurpitsat, fenkoli ja tomaatit Kaikontarhan käsialaa. Kirsikkatomaattien lajikkeet tällä kertaa Honey Jade ja Apero. Edellisessä paksu todella maukas hedelmäliha, jälkimmäinen erityisen makea. Näiden jälkeen talven tuontitomaatit itkettävät.
Kohtuuhintainen mandoliini Chez Mariuksesta. Unelma.
Fenkoli slaw
2 fenkolia
1 porkkana
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2-4 rkl valkoviinietikkaa
2-4 rkl majoneesia
pippuria
Puhdista fenkolit, halkaise ja poista kova kanta. Suikaloi mahdollisimman ohueksi. Suikaloi porkkana. Laita kulhoon, sekoita joukkoon suola, sokeri ja valkoviinietikka. Anna maustua vähintään puoli tuntia välillä sekoittaen. Purista irronnut neste pois, mutta älä liian kuivaksi. Lisää majoneesi, pari kierrosta pippurimyllystä ja tarkista maku.
Pehmeä fenkolin maku tuo mukavaa vaihtelua kaalille. Salaatti maistui myös testiporukan raakaa fenkolia vieroksuvalle.
Nam, kaipasinkin lisää fenkoliohjeita! Oletko muuten havainnut mistä ja minkä lajisia fenkoleita sopii parhaiten raakaversioihin? Olen ostanut Italiasta aivan mielettömän herkän makuisia fenkoleita, juuri sopivia raa´an fenkolin ja tuoreen pecorinon salaattiin. Suomessa vaan ei natsaa...
VastaaPoistaNämä olivat hyvin miedonmakuisia.
PoistaMissä päin käyt fenkoliostoksilla? Olen täällä Tampereen kaupat sitkeästi vertaillut ja tujakoita ovat Mansen fenkolit...
PoistaKuopion torilla, Kaikontarhan aarteilla :)
PoistaOkkei, pitääpä lisätä tuo kauppa Kuopion kierrokseen, kun sinne taas pääsee!! Kiitos tiedosta!
PoistaUskallanpa minäkin kokeilemaan..
VastaaPoistaRohkeasti vaan! :)
PoistaVhdoin ehdin tätä ohjettasi tulla etsimään. Täytyy laittaa ohje kokeiluun, saa nähdä mitä saan aikaiseksi pelkällä veitsellä. Nyt olisi hyvä sauma testata itsetehtyä majoneesiakin ja käyttää sitä tähän.. :)
VastaaPoista