Tryffelijäätelö
5 dl kuohu- tai vispikermaa
purkki kondensoitua maitoa (400 g)
pieni säilötty tryffeli liemineen
tryffeliöljyä
tryffelisuolaa
Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita kondensoitu maito joukkoon. Pilko tryffeli pieneksi ja lisää joukkoon liemineen. Mausta tryffeliöljyllä ja tryffelisuolalla niin, että saat mieleisesi maun.
Tarjolle laittaessa ripottele pinnalle hiukan tryffelisuolaa. Jos maku on liian vahva, laita sen sijaan sormisuolaa.
Tryffelisuolaa on väliin hankala saada ja niissä on eroja. Edellinen, mustasta tryffelistä tehty suola oli suosikkini, mutta purkin pohja ehti väljähtyä. Valkoisesta tryffelistä tehty suola on erimakuista, hiukan valkosipulista, vaikkei sitä tuoteselosteen mukaan olekaan käytetty.
Madeleinet
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
100 g sulatettua voita
Vaahdota sokeri ja munat. Siivilöi joukkoon vehnäjauholeivinjauheseos. Lisää sitruunan kuori ja sulatettu voi. Laita pursotuspussiin ja pursota madeleinen tekoon tarkoitetulle pellille. Paista 200 asteessa 5-7 minuuttia. Koristele ennen tarjoilua tomusokerilla.
Hyvin istui myös omenapiirakan kaveriksi.
Jännittävä tryffeliresepti! Mitä tryffelilajia purkissa oli?
VastaaPoistaMustia tryffeleitä, en nyt muista mistä.
Poista