torstai 3. lokakuuta 2013

Kokkaillen kylässä

Sain kutsun ystäviltä tulla kyläilemään ja kokkaamaan. Tarjolla oli kalaa, jotka päätettiin savustaa. Onneksi kyläpaikka ei ollut kaukana, sillä muiden kokkaustavaroiden lisäksi kannoin mukanani sähkösavustimen.
Alkupaloiksi nautittiin italialaisen proseccon kanssa pieniä suupaloja: basilikan lehdellä vuohenjuustomascarponetahnaa, kurpitsapyreetä ja mustatorvisienitahnaa. Tehty samaan tapaan kuin sieni-illallisten väliruokasuupala.


Isännän itse kalastamat kuhat ja yksi harjus saivat pintaansa juuri sopivan suolan ja kalojen kypsyyskin osui nappiin. Hyvin sujui kokkaus muutoinkin opiskelija-asunnossa, vaurautapannu toimi tottuneesti isäntäväen käsissä. Lopusta kalasta syntyi myöhemmin loistava dippi ruisnapeille.



Savukalalle tein beurre blanc-kastikkeen, jonka hapot toimivat hyvin maltillisesti savuisen kalan kanssa. Itse tehtyjen pastalevyjen väliin piilotettiin freesattua suppilovahveroa ja sipulia, hiukan homejuustoa, kiehautettua kurpitsaa, freesattua pinaattia ja loraus kermaa. Päälle parmesaania ja hiukan kermaa. Annoslasagne monine makuvivahteineen toimi hyvin kalan kanssa. Italian tuliaisina tuotu vespaiola-rypäleestä tehty valkoviini oli oikein hyvää.


Jälkiruoaksi omenapiirakkaa, sitruunainen madeleine sekä tryffelijäätelöä.

 Ystävieni läksiäisiäkin ehdittiin jo viettää hauskassa seurassa: nuoret starttasivat pitkälle maailmanympärysmatkalle. Huippua! 
Kiitos Laura ja Tuomas mukavasta illasta, ehkäpä tapaamme siellä jossain!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti