Omenapiirakka raastetusta omenasta
150 g voi
1 dl sokeria
3.5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
purkki pehmeää rahkaa
2 dl kermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
noin kolme omenaa raastettuna
sokeria, kanelia
Sekoita pohjan ainekset keskenään, helpottaa, jos voi on hiukan pehemnnyt. Mikäli taikina ei sekoitu kunnolla, lisää 1-2 rkl vettä, maitoa tai kermaa. Murotaikinaa ei pidä vaivata pitkään, se sitkistyy.
Leikkaa pyöreän piirakapohjan (mielellään irtopohja) pohjalle leivinpaperi, se helpottaa piirakan siirtämistä ja leikkaamista. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Raasta päälle noin kolme omenaa, kotimaiset voi laittaa kuorineen. Painele raastetta hiukan täytteeseen. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 180 asteessa n. 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Vinkki: piirakan voi tehdä myös päärynästä ja rahkan ja kerman korvata kookosmaidolla.
Kuvassa gluteeniton versio, jonka reunat kohoavat vehnäajauhoista tehtyä enemmän. Oikein murea, hiukan mureneva. Molemmat erittäin maistuvia.
Täytteessä on näköjään virhe: 1 dl sokeria eikä suinkaan uudelleen kermaa. Korjaan, kunhan pääsen toimivan koneen ääreen!
VastaaPoista