sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Popsikokeilua tortellinien tapaan

Kerroskakkuprojektista jäi runsaasti yli kakkulevyn reunoja. Silikonisella muotilla popsien teko on hidasta, varsinkin jos kuorrute on suklaata. Suuremmalle joukolle niitä ei viitsi tehdä. Päätin kokeilla tehdä sydänpopseja kuten tortellineja tehdään.

240 g kakkumurua
70 g Daim-murskaa
muutama Omar karkki kuutioituna
1 prk lime-valkosuklaarahkaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
Sokerimassaa, marsipaania, pastavärejä
Sekoita täytteen aineet keskenään ja laita jääkaappiin.

Ota yhtä paljon sokerimassaa ja marsipaania, tai käytä vain toista. Jaa kahtia ja värjää haluamillasi väreillä. Kauli silkonialustalla ohueksi levyksi.


Paina sydänmuotilla kevyesti levylle ja laita teelusikallinen täytettä keskelle.


Kauli toinen levy samankokoiseksi. Voit käyttää kuviokaulinta tai muuta kuvioivaa materiaalia.


Nosta ensimmäisen levyn päälle silikonimaton avulla.


Painele levyt vastakkain tarkkaan niin, ettei väliin jää ilmaa. Leikkaa muotilla ja muotoile täytettä sydämen muotoon. Hukkapaloista saa hyviä koristeita. Painele reunat tiiviisti vaikkapa marsipaanityökalulla.


Lopputulos ei miellyttänyt minun silmääni, eikä koristeluyritys pikeerillä paljon auttanut. Ehkäpä suklaaspritsaus ja alunperinkin toisenvärinen massa olisi natsannut? Ovat vielä oikein ekstramakeita; massa olisi pitänyt kaulita vielä ohuemmaksi, mutta sitten se olisi helposti revennyt täyttäessä. Kuviot eivät tällä tavalla tehtynä näy ollenkaan. 

Lopuista aineista tein sitten näitä:


Laitoin niin ohelti sokerimassaa kuin mahdollista.


Ylimääräinen massa leikataan reunoja myöten. Tällä tavalla näitäkin saa valmistumaan kohtuuajassa. Syytä laittaa heti jääkaappiin, muuten tarttuvat ja sulavat kiinni alustaansa. Taitavat edelleen olla aika makeita. Ehkäpä sopivaa tarjottavaa pikkutyttöjen prinsessajuhliin?

 

Loppu taikina palloiksi ja suklaakuorrute, joka tuli kyllä hutiloitua. Kakkumassa oli sen verran pehmeää, että suklaassa pyörittely oli hankalaa. No, eiköhän joku nämäkin syö .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti