torstai 19. toukokuuta 2011

Nokkoscrepit

Lapsuuden mukaviin muistoihin kuuluu nokkonen, ei kylläkään nokkosenpolttamat säärissä tai käsissä vaan ihana nokkosmuhennos ja miksei letutkin. Mökkikesät olivat muutenkin yhtä juhlaa tuoreiden herkkujen ja aidon maun suhteen. Suosikkeja olivat savustetut ahvenet, suolalahna kylmien keitettyjen uusien perunoiden kanssa ja monet muut herkut omalta kasvimaalta. Oli siellä varmasti jotain inhokkejakin, jotka olen jo aktiivisesti unohtanut.

Päätin kokeilla nokkoslettuja; peruscreppiohjeeseen lisäsin muutaman jutun.

100 g nokkosia
2 munaa
½ dl maitoa
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl levinjauhetta
½ dl perunajauhoja
1.5 tl suolaa
muskottipähkinää, ripaus pippuria
1 dl juustoraastetta

Kastike:

3 kovaksi keitettyä munaa pilkottuna
3 rkl kevyt creme fraichea
3 rkl kermaviiliä
suolaa, pippuria, muskottipähkinää,
2 tl sokeria
3 rkl hienonnettua ruohosipulia

Ryöppää nokkset kiehuvassa vedessä pari minuuttia, siivilöi, huuhtele, purista kuivaksi ja hienonna.

Vatkaa munat rikki, lisää jauhot ja maitoa pikkuhiljaa sekoittaen, jolloin vältät paukut.Lisää loput ainekset ja mausta. Lisää nokkoset ja anna taikinan turvota hetki.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Paista kirkastetulla voilla tai muulla rasvalla, kääri rullalle ja tarjoa kastikkeen kanssa.


Voit paistaa myös lettupannulla pieniä ohukaisia. Pinta on kuumana rapea ja sisältä lettu on pehmeä, nokkosen maku on ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti