maanantai 9. toukokuuta 2011

Nuudeleita ja kasviksia Vietnamilaisittain

Toivelistalla oli jotain nuudeliruokaa ja sieniä. Ohjeita ei tullut katsottua, ja aikomus oli tehdä kiinalaista, mutta Hoi sin- kastike jäi kaupan kassalle. Onneksi ei ollut kassakuitissakaan, olisi pitänyt lähteä takaisin. Palmusokeria ja kalakastiketta on aina kaapissa, ja vielä löytyy pakasteesta kaffirlimetin lehtiäkin; noista kaikista tykkään. Tällainen sepustus näistä sitten muotoutui. Jälkikäteen selaillusta Vietnamilaisen keittiön parhaat -kirjasta olisi kyllä saanut hyviä ideoita.

150 g sokeriherneitä
400 g kiinankaalia
200 g siitakesieniä
100 mung -pavun ituja
1 sipuli
1 pieni punasipuli
1 sitruunaruoho
1 kynnetön valkosipuli
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
4 kaffirlimetin lehteä
iso kourallinen riisinuudelia
5-7 rkl Thai kalakastiketta
3 rkl chilikastiketta
2 rkl palmusokeria
100 g (pieni purkki) kookosmaitoa
soijaa

Puolita sokeriherneet ja keitä melkein kypsiksi ja valuta. Siivuta sienet, kiinankaali , sipulit ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Katko sitruunaruoho useampaan osaan. Huuhdo idut. Kaada nuudelien päälle kiehuvaa vettä, anna kypsyä muutama minuutti, siivilöi ja huuhdo kylmällä vedellä.

Laita sienet kuivalle pannulle ja kiehuta kosteus pois. Lisää maapähkinä tms. öljyä sekä inkivääri, valkosipuli ja sipulit vähän kerrassaan, kääntele koko ajan. Lisää herneet ja kiinankaali muutamassa erässä, kaali vähenee kypsyessään. Lisää sokeri, chili- ja kalakastike sekä idut. Kiehauta ja lisää kookosmaito ja lopuksi nuudelit. Tarkista maku.

 

Miedon makuinen, mutta ei liikaa kookoksenmakuinen wokki. Kastiketta olisi voinut suurustaa. Voipi olla, että lopputulos olisi parempi, jos nuudelit lisäisi ennen kiinankaalia, kaali pyrkii menemään vähän vetiseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti