perjantai 13. toukokuuta 2011

Macaroneja ja shamppanjaa

Osallistuin Shamppanjaa ja kuohua- viinikurssille. Päätin tehdä macaroneja maisteltavaksi; moni, jolle niitä olen tarjonnut, aina haikailee shamppanjan perään. Oikein hyvin sopivat kuohuvan kaveriksi, hyviä olivat shamppanjat ja kuohuviinikin.

Kuoret ovat aiemman perusohjeen mukaan. Täyte meni säveltäessä, kun edellisiltana innostuin horsmapiirakan ja juustopiirakan kanssa, jäi täytteen teko vähän toispuoleiseksi, eikä hyytynyt, en tainnut ihan kaikkia aineita mitata:). Kiireessä sitten tuunailin täytettä vähän ennen kurssille lähtöä.

Alunperin piti siis olla hyvin Fresitalta-mansikkaiselta kuohuviiniltä maistuva täyte, jossa kuumaan kuohuviiniin lisätään kananmuna, sokeria ja maizenaa, lisäksi laitoin valkosuklaata. Eipä saostunut, edes yön yli jääkaapissa oleiltuaan. Sulatin sitten valkosuklaata, johon lisäsin em. seosta ja vatkattua mascarponea. Ei ehtinyt jähmettyä, mutta ei valunutkaan. Valkosuklaan seasta voi erottaa tuon mansikan vivahduksen.S niinkuin shamppanja. Perustaikina on värjätty pinkillä pastavärillä. Pienen määrän taikinaa erotin ja laitoin vielä ruskeaa pastaväriä ja kapealla tyllalla pursotin S-kirjaimet. Oli tarkoitus kuvata shamppanjapullojen kera, mutta kiireessä se jäi vain haaveeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti