tiistai 2. heinäkuuta 2013

Back to sixties

Takana ovat hauskimmat juhlat miesmuistiin :) ja parhaat 60-luvun bileet! Paikka ja aika varattiin hyvissä ajoin ja vieraita pyydettiin varaamaan ilta kalenteriinsa jo aikaisin keväällä. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - pätee edelleen. Tytöt ideoivat teeman ja ohjelmaa, juomat ja minä sain vapaat kädet tarjoilun suhteen. Helteisen sään vuoksi säilytyksen ja pitkähkön kuljetuksen suhteen sai olla tarkkana, ettei kylmäketju katkennut. Kellarikylmiöstä kaappasin käyttöön naapurin komeron. 
Kirppareilta keräillyt vanhat astiat riittivät ison porukan kattaukseen ja sopivat hyvin teemaan.


Synttärisankarit.


Tervetuliaismaljassa oli  mustaherukanlehtimehua terästettynä ja kivennäisvettä.
Alkuun sokerisuolattua lohta ja tilliwasabimajoneesia, poronuudelisalaattia, hirven routapaistia, poroyrttipyöryköitä, parman kinkkua ja balsamicokastiketta. Vielä nokkosvuohenjuustoterriiniä ja friteerattuja nokkosia. Foccaciaa ja mallasleipää. 


Jatkoon ylikypsää vasikan poskea BBQ, korvasieniperunoita, coleslaw ja linssihöystö. Portviinikastikettakin oli. 




Muutaman leikkimielisen kisan jälkeen jatkettiin peräkammariin katetuilla kahveilla. Mustaherukkahyydykekakkua, sitruunatorttua, calvadosbrownies, sitruunainen mansikkapyree ja Chocolate Schock. Kaikki tarjottavat gluteenittomia.


Suklaabrowniespohja, suklaaganachekerros, suolakaramellisuklaamousse ja superkiiltävä glaseeraus. Juhlaväen ehdoton suosikki ja päätyy vielä moneen pöytään, mikäli minusta riippuu.


Sää ei olisi voinut olla parempi; luvatut ukkoskuurot saatiin edellispäivänä.
Kuvailu jäi itseltä hyvin vähälle ja muutaman kuvan kamuilta sainkin, kiitos Anne. Kahvittelun jälkeen siirryttiin kuohuviinille kauniisti kukkasin, matoin ja huonekaluin sisustettuun talliin, jossa tanssittiin pitkälle aamuun. Tietenkin elävää musiikkia ja useampikin solisti;
huippua!


Vieraat olivat paneutuneet huolella teeman mukaiseen pukeutumiseen asusteineen.


Yllätyksenä rekvisiitaksi talon emäntä oli hankkinut meille upean menopelin!
Kiitos Anne ja Päivi: meillä oli upeat juhlat!
Kiitos Liisa, Heli ja Tiina järjestelyistä ja avusta!
Kiitos Kirsi ja Jope karaokelaitteista!
Kiitos ravintola Os:n pojat vasikan poskien kypsentämisestä ja hyvistä vinkeistä!
Kiitos kaikille vieraille, meillä oli huippuhauskaa!


10 kommenttia:

  1. Hauskat ja herkullisen näköiset kemut!!! Teema loistava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sitä ne olivat! Teemabileitä pitäisi olla useammin!

      Poista
  2. Loistavat kemut. Kattaus tosi näyttävä ja herkullista oli. Tunnelma oli aito. Ne oli mielestäni aikuisten naisten bileet!
    Terveisin Sari yks mukana olleista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari myös Sinulle, ja hyvin muuten vedit:)

      Poista
  3. Satunnainen vierailija3. heinäkuuta 2013 klo 7.49

    Onko kakun reseptiä tarjolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muut paitsi suklaakakku löytyy blogista, se ei ihan vielä...

      Poista
  4. Juhlat olivat ikimuistoiset! Ruoka oli HERKULLISTA, uusia makuelämyksiä paljon ja suklaakakku oli TAIVAALLISTA. Mukana ollut "Preerian keltaruusu"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, paremmin ei voisi juhlat onnistua! Porukka oli loistava!

      Poista
  5. Hei!
    Kiitos mukavasta ja inspiroivasta blogista. Onkohan tuon suklaakakun ohjetta tulossa lähiaikoina blogiin saataville? Sopisi hyvin omien grillijuhlien jälkiruokapöytään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mutta ei ihan tähän hätään. Inspiraation otin uusimmasta Baka-lehdestä, suklaakakuksta, mutta pohja on eri, muutin jonkin verran muitakin kerroksia ja glaseeraus on myöskin erilainen.

      Poista