Syödäkin pitää ja tyttären ehdottamat kesärullat kuulostivat juurikin sopivan raikkailta hivenen viileämpään kesäpäivään. Edellisistä kesärullista on jokunen tovi aikaa, joten kävin vakoilemassa
Eevan Kauhaa ja Rakkautta blogia, jonka ohjetta sitten tapani mukaan sovelsin. Tarkennukseksi kevätrullat ovat niitä rasvassa friteerattuja, kesärullat taas tehdään käärimällä ainekset riisipaperiin, eikä niitä kypsennetä.
Linkuttaen ja laahustaen suoritetun kauppareissun jälkeen melkoisen vihreät kassin antimet lupasivat pelkästään kevyttä ja raikasta.
Riisipaperia (esimerkkikuva) ja riisivermiselliä, ohutta riisinuudelia, saa hyvinvarustetuista marketeista ja aasialaisten elintarvikkeiden kaupoista, kuten HoiSin-kastiketta, riisiviinietikkaa ja ankkakastiketta. Maapähkinävoikastike oli alkuperäisessä ohjeessa tehty HoiSin-kastikkeella, mutta korvasin sen Peking Duck Saucella, jossa on mm. käynyttä soijapapua ja luumua. Kastikkeen mausta tulee muuten etäisesti mieleen mämmi, hyvässä mielessä, mutta mausteisena. Miksei meidän mämmistäkin voisi kehitellä eksoottisempia ruokia, vaikkapa maustekastikkeita? Hyvinkin tähän maapähkinävoikastikkeeseen voisi kokeilla myös osterikastiketta. Laitoin tiikerirapujen lisäksi katkarapuja, koskapa kaupassa oli vain yksi paketti tiikerirapuja ja rapuhylly ammotti muutoin tyhjyyttään.
Tarkkoja määriä rullien täytteeksi on vaikea antaa ja ylitse jäävät ainekset, mikäli niitä nyt jää, voi sekoittaa salaatiksi tai wokata. Ja molemmat kastikkeet kannattaa tehdä; ne komppaavat loistavasti toisiaan, kirpeä kaipaa pähkinäistä täyteläisyyttä rinnalleen. Ja chiliä kannatta käyttää, meillä se joudutaan korvaamaan cayennepippurilla.
Näistä herkuista syntyi täydellinen lohturuoka (mättöruoka; rullia meni aika monta), joka sai päivän paistamaan! Ihanat maut! Lähes rasvattomina ja etupäässä kasviksia sisältävinä kesärullia voi hyvillä mielin syödä useamman.
Ja kun tarkemmin katsoo, posken punotuskin on hiukan laantunut ja koipi kesti jo muutaman korttelin verran postiin. Niin hyvillä mielin, että vein postitädille tyrnibrownieseja: kiitokseksi kun meidän lähipostissa nyt vaan saa niin hyvää palvelua ja kiireessäkin hymyssä suin!
Vietnamilaiset kesärullat
erilaisia salaatteja; esim. salanovaa, romainea
ituja
porkkanaa
kurkkua
pinaattia
tuoretta korianteria
minttua
avokadoa
retiisiä
katkarapuja ja/tai tiikerirapuja
limeä, suolaa, chiliä/cayennepippuria
seesamöljyä
riisivermiselliä
riisipaperia
Kirpeä kastike
1 limen kuori ja mehu
1 valkosipulin kynsi
sormen pään kokoinen pätkä inkivääriä
2-3 rkl riisiviinietikkaa
tilkka öljyä
cayennepippuria/chiliä
4-5 rkl kalakastiketta
3-4 rkl ruokosokeria
tilkka vettä
Maapähkinävoikastike
6 rkl maapähkinävoita (sokeroimaton, esim. American creamy peanutbutter)
3-4 rkl Peking Duck Saucea
6 rkl vettä
Kuori porkkanat ja tee kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Suikaloi kurkku ja salaatit, viipaloi retiisi. Sulata ravut ja mausta katkaravut limen kuorella. Kuori tiikeriravut ja poista suoli. Laita kulhoon ja mausta seesamöljyllä ja cayennepippurilla tai chilillä. Kypsennä nopeasti kuumassa wokpannussa, lisää raastettua limen kuorta, limen mehua, suolaa ja hiukan kalakastiketta. Nosta jäähtymään. Käytä halutessasi myös idut kuumalla pannulla. Kuori ja viipaloi avokado, purista päälle limen mehua ja ripottele hiukan suolaa. Kypsennä riisivermiselli kaatamalla päälle kiehuvaa vettä. Sekoita, kunnes vermiselli on kauttaaltaan pehmennyt. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
Hienonna kirpeän kastikkeeseen valkosipuli ja inkivääri. Kypsennä niitä hetki kuumassa öljyssä, toimii paremmin kuin raaka valkosipuli. Raasta limen kuori, purista mehu kulhoon, lisää joukkoon loput aineet. Maistele sopivaksi.
Sekoita maapähkinävoikastikkeen ainekset tasaiseksi.
Laita kulhoon kädenlämpöistä vettä ja upota useampi riisipaperi kerrallaan veteen. Kun paperi on kokonaan pehmennyt, nosta se leikkuulaudalle ja taputtele liika kosteus pois. Kokoa toiseen päähän hiukan kaikkia täyteaineksia. Korianteria ja minttua voi laittaa reilusti varsineen. Kääri rullalle ja laita lautaselle saumapuoli alaspäin, jolloin kääryle liimautuu paremmin kiinni. Ei ole niin nökönuukaa saumojen kanssa; liian tiukka rulla repeilee, löysä on kuitenkin hankalampi syödä. Jatka, kunnes syötävää on riittävästi; yhdelle voi varata hyvinkin 6 - 10 pientä rullaa.
Kelpo maustekastike kesärulliin, ankkaa odotellessa. Ruokosokeri toimii hyvin, jos on palmusokeria, kannattaa käyttää sitä.
Tähderullat pakattiin nuorison evääksi töihin.
Sinullahan on oikein kootut terveysmurheet, toivottavasti pian helpottaa. Minun eka lomaviikkoni meni Kuopion iloittelun ja sitten hammasprobleeman kanssa. Eilen sain hampaan väliaikaiseen kuntoon, kuulema vuodenkin voi tuolla sinnitellä, mutta ehkä kuitenkin menen omalle lekurille, kunhan palaa lomalta.
VastaaPoistaTänään sitten kokkailua taas, kun voi syödäkin. Kivoja nuo kesäkääryleet, pitäisikin taas askaroida niitä!
Toivottavasti saat hampaan kuntoon.
PoistaMaltti on valttia, näköjään.toivottavasti pidempi automatka sujuu, nyt automaattivaihteet olisi poikaa.
Du hast eine richtig zusammengesetzt gesundheitliche Beschwerden, ich hoffe, bald zu erleichtern. Meine erste Box der Genüsse lomaviikkoni ging nach Kuopio und dann hammasprobleeman mit. Gestern habe ich eine temporäre Zahn in Form von bis zu einem Jahr zu hängen dort gehört, aber vielleicht den doc bekam, jedoch gehe ich zu meinen, solange die Rendite aus dem Urlaub.
VastaaPoistabuy rs gold
World of Warcraft Gold Billig
buy blade and soul gold
Nämä ovat ihania! Olen suunnitellut myös tekeväni pian.
VastaaPoistaOikein kesäisiä, tehty jo monta kertaa tänä kesänä :)
Poista