perjantai 5. heinäkuuta 2013

Sen ohjeen niin väliä

Ei (aina) tarvitse mitata, punnita tai laskea. Kunhan sinnepäin. Maistelemalla. Fiilispohjalta. Niistä mitä kaapista löytyy. Ihan miltä itsestä tuntuu. On hyvää!

Salaattia thaityyliin, tai sinnepäin

erilaisia salaatteja
porkkanaa
retiisiä
ananasta (tuoretta)
jättikatkarapuja
paistia (leikkele, tässä hirveä)
tuoretta korianteria
pähkinöitä

tuoretta inkivääriä
valkosipulia
öljyä
lime
makeaa chilikastiketta
kalakastiketta
sokeria
pippuria

Revi salaatit kulhoon. Suikaloi porkkanat pitkittäin kuorimaveitsellä ja upota jääveteen, jossa niistä tulee ihanan rapsakoita. Puhdista retiisti. Kuori ja viipaloi ananas sopiviksi suupaloiksi. Revi ohutta paistia paloiksi ja käytä kuivalla pannulla niin että se hiukan lämpenee ja saa väriä. Mausta makealla chilikastikkeella. Hienonna tukku korianteria joukkoon.

Hienonna inkivääriä ja valkosipulia, ehkäpä pari ruokalusikallista kumpaakin, en mitannut. Laita wokkiin loraus öljyä, lämmitä ja lisää äsken mainitut. Pyörittele. Lisää kalakastiketta, makeaa chiliä, limen mehu ja kuoriraaste, maistele. Lisää sokeria, sekoita ja maistele, lisää aineksia, kunnes hapot, makeus ja tulisuus ovat tasapainossa kalakastikkeen kanssa. Lisää kypsät jättikatkaravut ja anna lämmetä. Lisää hiukan pienittyjä pähkinöitä ja sekoita.

Nostele ravut salaattiin paistin kanssa ja kaada kastiketta päälle. Helppoa, nopeaa ja kevyttä.




3 kommenttia:

  1. Siinähän se salaattien salaisuus onkin, mitä kaapista löytyy? Aina makuvivahteet muuttuu ja maistuu taatusti.
    Opin siihen minäkin, joskin aika myöhään, mutta myöhäistähän ei ole milloinkaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kastike tekee loppusilauksen, maistelemalla se löytyy!

      Poista
  2. Satu, kiitos kommentistasi, joka tuli sähköpostiin muttei tänne, taas-outoa.
    Kyllä reseptejä tarviitaan mutta niitä ei tarvitse noudattaa orjallisesti.

    VastaaPoista