lauantai 2. kesäkuuta 2012

Yhtä juhlaa!

Monen kodin kiireinen ja stressintäyteinen kevät on tänään saanut täyttymyksen; ehkä tavallisesti niin arkinen, turvallinen ja monenlaista elämää nähnyt asumus on nyt puunattu ja parhaimpiinsa pukeutunut, valmiina ottamaan vastaan juhlaväkeä. Ylioppilaat ja muut valmistuneet ovat tänään ansaitusti sankareita! Yksi etappi on suoritettu ja elämä edessä!

En onneksi tänä vuonna joutunut pelkästään vieraan osaan, vaan sain osalistua hiukan muutaman juhlan tarjottavien valmisteluun.


5 munan gluteeniton kakku sisältäen mangopassion- ja valkosuklaanougatmoussea,  limecurdia ja passionpureeta. Hortensiankukat vaahtokarkin makuista kaulintamassaa, lakki sokerimassaa ja marsipaania. Kakku on kuorrutettu marsipaanilla ja suihkutettu helmiäisellä.


Kukkien keskustaan on liimattu nonparelli.


Koristelu pikeeriä, lyyrasabluuna on leikattu kirurgin veitsellä muovitaskun palaseen ja ruiskumaalaus kultavärillä.


Ruusua ja liljaa. Kulta on vaikea kuvattava.
Ruiskuppeja savuporo- ja kylmäsavulohitäytteellä.

Eräälle erityiselle ihmiselle kiitoksena nämä macaronrasiat.


Macaroneissa täytteenä mm. vadelmaganache, laventeli ja maitosuklaa vanhoilla ohjeilla; uusia täytteitäkin tuli kehiteltyä:

Lakritsitäyte
200 g lakritsia
11/2 dl kermaa
1/2 purkkia mascarponea
n. 50 g voita

Laita kattilaan 1/2 dl kermaa ja lakritsit, sulata miedolla lämmöllä, lisää kermaa tarpeen mukaan (eri lakritsit sulanevat vaihtelevasti). Soseuta sauvasekoittimella, sekoita joukkoon mascarpone ja voi.

Mokka
1 purkki mascarponea
100 g maitosuklaata
1-2 tl pikakahvia

Sulata maitosuklaa mikrossa. Sekoita mascarponeen pikakahvimuru ja suklaa.

Passiontäyte
1 purkki mascarponea
1 purkki tuorejuustoa
1 passionhedelmä
1/2 purkkia passioncurdia

Sekoita aineet keskenään.

Pikkuleipiä meni juhliin noin 100 kappaletta, macaronseja lukematon määrä värikoodein :), ruiskuppejakin sekä kukkainen kakku (hortensiakin on suosikkikukkani!)

Oikein oikein paljon onnea ja menestystä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti