500 g häränhäntiä
vehnäjauhojaöljyä, voita
1 pieni sipuli
pala varsiselleriä
kourallinen herkkusieniä
1 rkl tomaattipyreetä
reilu dl punaviiniä
lihalientä niin että hännät peittyvät
laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria
Poista hännistä rasvat, paksuimmat kalvot, mausta ja pyöritä vehnäjauhoissa, paista öljyssä ja voissa ruskeiksi. Freesaa hienonnettu sipuli, paloiteltu selleri ja herkkusienet kattilassa, lisää tomaattipyree ja häränhännät ja nesteet ja hauduta sydämen kyllyydestä, miedolla lämmöllä viitisen tuntia.
Kaura-varhaiskaalipaistos
kauranjyviä n. 200 gNoin 500 g varhaiskaalia
2 palsternakkaa
pari porkkanaa
1 sipuli
voita, suolaa ja mustapippuria
Keitä kaura lähes kypsäksi, näissä meni noin. Reilu kymmenen minuuttia. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Kuutioi porkkanana ja palsternakka pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Nämä tein edellispäivänä, paistoin juuri ennen tarjoilua.
Freesaa sipuli, porkkana ja palsternakka. Lisää kaura ja kaali, kääntele, kunnes kaali hiukan pehmenee ja kaura lämpiää. Mausta.
Vaan katsotaanpa huomenna, minkälaisen tuomion saa gluteeniton sitruunapiiras...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti