maanantai 18. kesäkuuta 2012

Vedetään hännästä

Häränhäntää ja kaura-varhaiskaalipaistosta. Häränhännät jäivät siis eiliseltä syömättä, eikä ne kolmen tunnin kypsennyksen jälkeen vielä hyviä olleetkaan. Kylmäkäsittelyn jälkeen jatkettiin tänään, ja parin tunnin haudutuksen jälkeen olivat suussa sulavia. Veikkaan että huomenna lämmittäessä vielä parempia. Ja sitten loppuvat. Niitä oli nimittäin vain neljä. Kun ostin pulleimmat, jäljelle jäi laihat ja luisevat kärkipäät. Henri Alenin taannoinen ohje Hesarissa löytyi lehtilaatikosta taiteltuna ja siitäpä lähdettiin. Ohje on siis jaettu neljällä ja vähän muuteltu. Ohran sijaan käytin luomu kauranjyviä.

500 g häränhäntiä
vehnäjauhoja
öljyä, voita
1 pieni sipuli
pala varsiselleriä
kourallinen herkkusieniä
1 rkl tomaattipyreetä
reilu dl punaviiniä
lihalientä niin että hännät peittyvät
laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria

Poista hännistä rasvat, paksuimmat kalvot, mausta ja pyöritä vehnäjauhoissa, paista öljyssä ja voissa ruskeiksi. Freesaa hienonnettu sipuli, paloiteltu selleri ja herkkusienet kattilassa, lisää tomaattipyree ja häränhännät ja nesteet ja hauduta sydämen kyllyydestä, miedolla lämmöllä viitisen tuntia.

Kaura-varhaiskaalipaistos
kauranjyviä n. 200 g
Noin 500 g varhaiskaalia
2 palsternakkaa
pari porkkanaa
1 sipuli
voita, suolaa ja mustapippuria

Keitä kaura lähes kypsäksi, näissä meni noin. Reilu kymmenen minuuttia. Valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Kuutioi porkkanana ja palsternakka pieniksi kuutioiksi, hienonna sipuli. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Nämä tein edellispäivänä, paistoin juuri ennen tarjoilua.

Freesaa sipuli, porkkana ja palsternakka. Lisää kaura ja kaali, kääntele, kunnes kaali hiukan pehmenee ja kaura lämpiää. Mausta.

 
Oli todella hyvää! Pitkä haudutus tuottaa upean kastikkeen ilman mitään kummempaa työtä. Jos jotain tekisin toisin, niin kuvasta joutaisi pois tuo "karva" hännän päältä:).

Vaan katsotaanpa huomenna, minkälaisen tuomion saa gluteeniton sitruunapiiras...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti