sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Vesimelonimojito

Liekö nyt vesimelonisesonki, mutta kaupan on hyvännäköisiä kokonaisia siemenettömiä vesimeloneja kohtuuhintaan. Kuumeisesti koetin löytää tyttären vuosia sitten ideoiman vesimelonidrinksun, mutta kykyni arkistoida on jokseenkin olematon (vaikka kyseessä onkin ruokaresepti), ja aikaa vain hukkaantui (tosin muutama jemma tuli siivottua). Jotenkin ajatuksissa pyöri Mojito, joten sitä soveltamaan. Jokihaka kokkaa-blogissa oli resepti vesimelonisalsaan herkullisine kuvineen; niinpä parikiloisen kuulan saisi hyvin käyttöön.

Kilosta vesimelonia saa vajaan litran siivilöityä mehua; ensin blenderillä tms. soseeksi ja sitten siivilän läpi. Herkullista ihan sellaisenaan.

Yhtä drinksua varten:
puolikas lime muutamaan osaan viipaloituna, kuori pestynä
n. 10 tuoreen mintun lehteä (minulla oli Aasian minttua)
2 tl sokeria (tässä luomu kookossokeria)
4 cl vaaleaa rommia

n. 2 dl siivilöityä vesimelonimehua

jäitä/jäämurskaa
Laita limeviipaleet, sokeri ja mintun lehdet korkean lasin pohjalle ja painele survimella, kunnes mehu irtoaa limestä ja minttu tuoksuu. Lisää vesimelonimehu, rommi ja jäät, sekoita ja nautiskele, mieluiten hyvässä seurassa.
Oli ihan huippuhyvää ja täytyy tunnustaa, että tämä (lasillinen) toimi hyvin aperitiivi-alkupala-pääruoka-akselilla, jälkiruoan kohdalla se valitettavasti loppui. Tuon pikkusurvimen löysin sattumoisin tänään torikirppikseltä 20 centin hintaan; kuin tehty Mojitoja varten!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti