Sireeninoksien elinkaarta saa huimasti pidennettyä säilyttämällä maljakkoa kokonaan kylmiössä; syötävää riittää ainakin viikoksi! Ja onpahan kylmiössä ihana tuoksu ja naapureille ihmettelemistä:).
Aloitetaan parhaasta, muista sitten toisen kerran. Sireeniohjeita on uusimmassa (3/12) Baka-lehdessä, jossa on muuten upeat kuvat ja elegantti ulkoasu muutenkin! Kermaisen jäätelön sijaan tein maitojäätelöä, ja hivenen muutin marssijärjestystä.
3-4 sireeninkukintoa
2 dl vettä½ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua
4 dl täysmaitoa
Erottele keltuaiset kattilaan ja lisää sokeri, vatkaa vispilällä kuohkeaksi. Kuumenna maito mikrossa ja kaada keltuaissokerivaahtoon samalla vispaten. Kuumenna varoen samalla sekoittaen, kunnes alkaa saostua, eikä kananmuna enää maistu. Jäähdytä. Nopean jäähdytyksen saat aikaan kylmässä vesihauteessa/jääpalojen päällä.
Kiehauta vesi ja sokeri, keitä hetki kasaan. Lisää tertuista nypityt, hiukan hienonnetut sireeninkukat ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes hiukan sakenee. Jäähdytä. Sekoita jäätelömassaan ja kaada jäätelökoneeseen sen pyöriessä.
Vinkki tehokkaampaan ja nopeampaan jäätelönvalmistukseen myös kesähelteillä: Jäähdytä jäätelökoneen (minulla Philips) kulho jääkaapissa/pakastimessa (siis koneen jäädytettävän kylmävaraajan lisäksi) ja laita jäätelökone kylmälaukkuun, jonka olet vuorannut kylmävaraajilla. Jäätelö valmistuu jopa alle vartissa ja rakenne on jo syömäkelpoista ilman pakastimessa jäädyttämistäkin! Luulenpa, että kone on tämän innovaation jälkeen ahkerammassa käytössä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti