sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Tänne ne ahvenet päätyivät ja raparpericlafoutis

Paneroidut ahvenfileet ja sienilasagnea. Jälkiruoaksi viimeiset raparperinvarret - tällä erää. Eilisen kauppareissun satoa valmistettiin tänäänkin. Ahvenet olivat oikeastaan alkuruoka, mutta häränhäntiä ei kukaan enää jaksanut; niistä jatketaan viikolla.

Ryöpättyjen pastataikinalevyjen väliin freesasin sipulia ja siitakesieniä, nokare vuohenjuustoa, tilkka kermaa, suolaa ja pippuria. Öljyttyyn vuokaan levyt, kastiketta ja 1-2 kerrosta vielä päälle. Juustoraastetta ja kermaa loraus, grillivastuksen alla 260 asteessa, kunnes saa kauniin värin.

Kalanroippeista keitin liemen, siihen kermaa ja ruohosipulia. Ahvenfileet on paneroitu vehnäjauho-ruiskorppujauho-parmesansekoituksessa kananmunassa kastamisen jälkeen ja paistettu voissa.


Ruiskorppujauhon maku on minusta vähän liian voimakas, sienilasagne taas oli oikein onnistunutta!


Clafoutistaikinaan  tuli rutkasti kananmunaa, ja se maistaa liiaksi. Muutoin raparperi toimii kyllä hyvin. Ohjetta en viitsi laittaa, kun pitää etsiä parempi.


Kuva ihan kirpparilöydön vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti