4 munaa
400 g sokeria (4 dl)
200 g kylmää vettä (2 dl)
240 g jauhoja (noin 4 dl)
20 g leivinjauhetta (n. 4 tl)
Sireeniliemi
3-4 sireeninkukintoa2 dl vettä
15 g sitruunamehua (1 rkl)
½ dl sokeria (50 g)
Glasyyri
200 g sulatettua voita
2 keltuaista150 g sokeria (laitoin vähemmän)
4 tl vaniljasokeria
sireeniliemi
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vaahdota sokeri ja kananmunat. Lisää koneen käydessä kylmä vesi norona ja kääntele jauhoseos varovasti joukkoon. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia ( 20 minuuttia ei todellakaan riitä), kunnes kypsä. Kumoa vuoasta ja anna jäähtyä.
Vatkaa keltuaiset ja sokerit, lisää voi. Ohjeen mukaan kypsennetään hetki miedolla lämmöllä. Itse lisäsin kuuman sireeniliemen, joka sopivasti saosti ja kypsensi seoksen.
Valuta kakun päälle ja koristele tuoreilla kukilla.
Hillo sen sijaan on oikein hyvää; tein vain puoli annosta, josta tuli kaksi pientä purkkia. Sitruunamelissaa ei ollut enkä kanelia halunnut laittaa.
Sireenihillo
125 g sireeninkukkia
sitruunamelissaa300 g hillosokeria
kanelia
4 dl vettä
1 sitruuna
Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Hienonna sireeninkukat ja sitruunamelissa, sekoita sokeriin, lisää halutessasi kanelia. Kiehauta vesi ja lisää sokeriseos ja sitruunankuori. Keittele hiljalleen n. 10-15 minuuttia, lisää lopussa sitruunamehu. Säilö puhtaisiin purkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti