tiistai 19. marraskuuta 2013

Ruokaisampi foccacia

Foccacia tuunattuna, ruokaisampi leipä, muttei piirakka. Päällysteen puolesta erityisesti miesten mieleen. Espanjan maut olivat mielessä, mutta meiningillä mitä kaapista löytyy, hävikistä herkuksi hävikkiä vähentäen. Päiväyksistä viis, kun tuotteet ovat vielä käyttökelpoisia. 
Pohjan tein hyväksi havaitulla ohjeella, muutaman desin vehnäjauhoja korvasin grahamjauhoilla, poiskäytettävillä. Siiderin tilalle tonicia, pääasia että on hiilihappoa, hiukan enemmän makeutta saatiin hunajalla. Yön yli taas kylmässä, kaksi tuntia kohotusta vuokassa. Ohjeen tein kaksinkertaisena, riittää isommallekin porukalle. Yrtit olivat nuupahtamassa ja juustoksi kelpasi avattu kypsytetty cheddar. 

Kahteen vuokaan:
paketti pekonia
chorizomakkara (raakamakkara)
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä 3-4 rkl
juustoa pari kourallista
öljyä
yrttejä: rosmariini, timjami, lehtipersilja
sormisuolaa
savupaprikaa
raastettua sitruunankuorta

Kun pohjat ovat kohonneet, pirskota päälle hiukan öljyä ja painele sormilla kuoppia. Laita kuoppiin aurinkokuivattua tomaattia, pienittyä pekonia ja chorizoa (kuori pois). Rosmariinia, timjamia ja vähän sormisuolaa ja savupaprikaa, se on helpoin lisätä siivilän läpi, jolla saa tasaisen lopputuloksen. Hiukan vielä aurinkokuivattujen tomaattien öljyä. Paista 200 asteessa 25 minuuttia ja lisää murustettu juusto ja paista vielä 10 minuuttia. Silppua hieman jäähtyneen leivän päälle lehtipersiljaa ja sitruunankuorta.


Hyvin teki kauppansa viinipruuvissa, jossa maistettiin kuusi punaviiniä Portugalista täysin sokkona. Paitsi että yksi olikin Etelä-Afrikasta, kiusantekoa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti