keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Aqua fresca kurkusta, virkistävä kurkkujuoma

Meksikolainen keittiö saa jatkoa. Aqua fresca kurkusta, liemestä ja chilistä. Virkistävä ja kevyt juoma. Sopii hyvin kesän helteisiin mutta miksi odottaa kesää, yhtä hyvin tätä voi nauttia talvipakkasilla, joulua odottaessa. Loistava alkoholiton vaihtoehto  drinkkivalikoimaan tai tulisen ruuan kanssa. 
Aquas frescas, fresh waters. Vapaasti käännettynä virkistävät vedet, joihin sekoitetaan hedelmiä, vihanneksia, kukkia tai yrttejä, sokeria ja vettä. Aquas frescas ovat erittäin suosittuja alkoholittomia, kevyitä ja virkistäviä janonsammuttajia Meksikossa, Keski-Amerikassa, Karibialla ja USA:ssa. 
Toisesta omistamastani meksikolaisesta keittokirjasta Wahaca, mexican food at home, mukailin oman version kurkkujuomasta. Nyt on oikeastaan ainut kerta, kun suosin ulkolaista kurkkua, sillä paksujen ulkolaisten kurkkujen nestepitoisuus on selvästi suurempi kuin muutoin maistuvampien ohuiden ja kiinteiden kotimaisten kasvihuonekurkkujen.

Aqua fresca kurkusta
neljälle

2 kurkkua
2.5 dl vettä
3 limeä
kourallinen tuoretta minttua + koristeluun
1 vihreä keskivahva chili, maun mukaan
1 rkl suolaa tai vähemmän
3-4 rkl agavesiirappia, vaaleaa siirappia tai hunajaa

Huuhdo kurkut ja pätki tehosekoittajan kannuun. Halkaise chili, poista siemenet ja heitä kannuun mintun ja veden kanssa. Pese yksi lime ja rahasta kuori, laita puolet ja säästä loppu koristeluun. Puserra kannuun kolmen limen mehu. Lisää suola ja sokeri. Aja tasaiseksi ja siivilöi. Puserra loppu tarkkaan. Jäljelle jäävän mäskin otin talteen. 
Annostele laseihin jääpalojen kera, koristele mintunlehdillä ja limen kuorella ja nauti. 


Ihana, raikas juoma!


Vielä on muutama päivä aikaa osallistua Glorian ruoka&viinilehden arvontaan! 
Arvontaan pääsee mukaan kommentoimalla edellisen, Mole Poblano, salsaa ja arvonta -postausta.

2 kommenttia: