sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Peach and lemon

Juhannuspäivänä syötiin tavanomaista pidemmän kaavan mukaan. Alkudrinksuksi Bellinit ja jälkiruoaksi Lemon posset. Oli siinä välissäkin paljon hyvää...

Persikat tahtoo olla kovan puoleisia, ja kun ruokaseura saa raa'asta persikasta allergiaoireita, kiehautin muutaman persikan kuutioituna, 1 tl sokeria ja tilkan vettä, soseutin ja paseerasin ja lopuksi jääkaappiin odottamaan. Lasin reunat saa koristeltua kastamalla ne persikkasoseeseen tai sitruunamehuun ja pyöräyttämällä tomusokerissa. Pari teelusikkaa persikkasosetta lasin pohjalle ja kylmää proseccoa päälle: cin cin!


Lemon posset on ollut useimpien huulilla viime aikoina; pitihän sitä kokeilla.

6 dl kermaa
2.25 dl sokeria
1.5 dl sitruunamehua

marjoja, crumblea

Keitä kermaa ja sokeria kolmisen minuuttia kuohuen, nosta välillä kattilaa, ettei kuohu yli. Ota pois hellalta, sekoita joukkoon sitruunamehu ja anna hetki jäähtyä. Jaa annosmaljoihin, koosta riippuen riittää 6-8 annokseen. Anna hyytyä kylmässä useampi tunti tai yön yli. Pikkukipot valmistuvat nopeammin.

Tarjoa lisänä vaikkapa marjoja ja kaakaocrumblea; voita, sokeria, kaakaojauhoja, mantelijauhoa/jauhoa murustetaan ja kypsennetään uunissa miedolla lämmöllä.

Bellini nyt on vaan niin hyvää, muttei lemon possetkaan hassumpaa ole; onko se nyt sitten enemmän makea vai hapan, sen saa jokainen päättää itse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti