lauantai 16. kesäkuuta 2012

Siivouspäiväkö?

Piti olla. Hommia on rästissä niin että hävettää. Ikkunat pesemättä, kukat laittamatta;akuutein eli pesualtaan viemäriputken purku ja puhdistus sentään tuli tehtyä, mutta kuinkas sitä pitikään lähteä kaupoille! Kauppahalliin arvoin reittiä labyrintin (=toriremontti, kävelykatujen rakennus) muuttuessa päivittäin. Mahtava sää olisi kyllä suosinut pidempääkin suunnistusta. Raakamakkaraa oli meininki hakea, jos vaikka sulkevat kohta hallin remonttiin. Häh- Pikku Veneto oli melkein finito- onneksi vastapäinen Heikin Kalan Ilkka Launonen (ihan paras kalakauppias,muuten vuoden nuori yrittäjä!) tiesi kertoa, että ei suinkaan, järjestelyt menossa ja jätskiäkin tulee myyntiin, toivottavasti italialaista. Ja remppakin alkaa vasta vuoden vaihteessa.


Vaan oli Kallaveden siikaa ja upeita ahvenia, eihän niitä voinut ohittaa.


Torilta sitten tarttui kotimaista hunajanaurista ja porkkananippu hihaan.

Joo, olin kyllä jo soittanut aamulla Lihakauppaan ja tiedustellut raaka-aineita, kun ei sinne usein tule ajeltua. En selvinnyt yhdellä paketilla, kun jos vaikka näitä lihoja ei taas jatkossa saa... Onkohan minulla meininki kuin ennen rajan takana, että kaikki ostetaan pois, jos huomenna on hyllyt tyhjänä... Sieltä muuten saa ylämaan karjan lihaa, kyyttöä, vasikkaa...

Ja mitäs näistä sitten kokataan ja kuka ihme taas kaiken syö?


Alkuun siikacevicheä; limessä marinoitua siikaa, tomaattia, punasipulia, avokadoa, korianteria ja ruohosipulia, suolaa ja pippuria. Tilkka avokadoöljyä. Saaristolaisleipää.

Ihan hyvää, mutta siian mieto maku häviää tässä liiaksi. Paremmin toimi minusta lohen kanssa.

Ja huomenna ei voi pestä ikkunoita kun on luvattu vesisadetta. Mutta kokata voi aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti