maanantai 7. toukokuuta 2012

Mansikkasalsa

Hävikistä herkuksi-tempaus on jo tuottanut tulosta! Viileän rauhallisesti voin tutkiskella jauhokaapin sisältöä ja samalla hyllyt siivoutuvat kuin itsestään. Pöydälle muodostuu jono pussin pohjista, jotka kilpailevat keskenään siitä, mikä ensimmäisenä päätyy pataan tai piirakkaan. Välillä pienessä tungoksessa joku tuupataan lattialle...

Jääkaappi ei pullistele mahaansa ja pystyn avaamaan sen pidättämättä hengitystä; mikään ei ryömi vastaan eikä hyppää syliin. Jonotusaika purnukkahyllyllä on kummasti lyhentynyt, vaikkei tähdepiirakoita jaksa ihan joka päivä syödä. Täytyy kehittää uusia lähestymistapoja. Sitä-sun-tätä-padat, tuunatut pastakastikkeet ja viimeisiä-viedään wokit saavat vielä tovin odottaa, ainakin parin postauksen verran.

Viikonloppuna macarons-täytteitä tehdessä idea syntyi oikeastaan edellisen postauksen purnukkakuvauksesta, muutenhan muutama lusikallinen siivilään tiivistynyttä mansikkamössöä olisi ollut helppo huitaista ääntä kohti.

3-4 rkl pakastemansikoita (tai paseerauksesta siivilään jäänyttä mansikkamassaa)
saman verran mietoa vaaleaa etikkaa (esim. balsamietikka)
vähän vähemmän mietoa öljyä
1 tl suolaa, 1 tl sokeria, mustapippuria, tuoretta tai kuivattua yrttiä (rosmariini tai timjami).Laita kaikki aineet puhtaaseen purkkiin, sulje kansi huolellisesti ja hölskytä. Erityisen hyvää piirakan kaverina tai kastikkeena grilliruoalle. Pitäisi säilyä ainakin pari viikkoa jääkaapissa, ellei tule syötyä ennen sitä!Kauniissa purkissa kelpaa vaikka viemisiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti