lauantai 5. tammikuuta 2013

Rapeita jättikatkarapuja, nuudeliwokki

Pitkästä aikaa wokkiruokaa ja jättikatkarapuja. Ohje oli oikeastaan nuudelisalaatille, mutta nyt se muunnettiin lämpimäksi ruoaksi. Kiinankaalia lisäämällä ruokaan saatiin enemmän kasviksia. Pavun iduista tulisi myös mahtava lisäkesalaatti tuoreen chilin kanssa; sitä pitää joskus kokeilla. Maapähkinöitä tulee ohjeella reilusti, mutta ne käyvät naposteltavaksi ja muihin ruokiin käytettäväksi. Kirpeä, hiukan tulinen (tuoretta chiliä voi lisätä ken haluaa) kastike tekee wokista tavallista raikkaamman. Kiva perjantai-illan ruoka.

1.5 dl kuorittuja maapähkinöitä
0.5 dl sakea (voisi korvata: vaaleaa sherryä, puolikuivaa valkoviiniä)
2 rkl soijaa
2 rkl miriniä (jo useimmissa kaupoissa sushitarvikehyllyssä)

Paahda pähkinöitä kuivalla paistinpannulla kullanvärisiksi, varo polttamasta. Lisää nesteet ja pyörittele 5 minuuttia, kunnes neste haihtunut. Anna jäähtyä. Tähän annokseen riittää reilu kourallinen karkeaksi rouhittuna.

Jättikatkaravut 3-4 ruokailijalle

200 g jättikatkarapuja sulatettuna (käytin valmiiksi kypsennettyjä)
0.5 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl pankokorppujauhoja (saa Tokyokanista, käytin tavallisia korppujauhoja)
öljyä

puolikas kiinankaali
1 sipuli
100 g ituja
pätkä inkivääriä
riisinuudelia 2 kourallista
Aasian minttua (tai tavallista)
tuoretta korianteria

kastike
2 limen mehu
3 rkl soijaa
3 rkl kalakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

Aja kastikeainekset sauvasekoittimella yhteen.
Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsäksi, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Huuhdo idut. Suikaloi sipuli ja inkivääri ohuiksi suikaleiksi. Pilko kiinankaali noin 1 cm suikaleiksi.

Huuhtele ja kuivaa jättikatkaravut. Laita pussiin vehnäjauhojen kanssa, pussin suu kiinni ja ravistele. Kasta ravut sen jälkeen kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Friteeraa kullanruskeiksi tai kypsennä pannulla vähemmässä öljyssä.
Kypsennä sipulia ja inkivääriä wokkipannussa lorauksessa öljyä koko ajan käännelleen. Lisää kiinankaali, pyörittele hetki. Lisää idut ja nuudelit, anna lämmetä. Lisää jättikatkaravut, pähkinärouhetta ja kastiketta maun mukaan. Lopuksi muutama varsi minttua ja korianteria hiukan hienonnettuna. Tarvittaessa voi lisätä hiukan soijaa tai suolaa.




2 kommenttia:

  1. Wokkeja on tehnyt mieli jo hetken. Tätä pitää kokeilla, kaikki maut ihan kohdallaan.

    VastaaPoista