Pizzapohja
3 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
8 dl vehnäjauhoja (puolet durum,puolet tavallista)
1 rkl suolaa (reilu)
Täytteet
2 etikkapunajuurta
1 pieni päärynä
1 pkt tuoretta pinaattia (70 g)
n. 70 g homejuustoa
1 purkki creme fraichea tai smetanaa
150 g juustoraastetta
rosmariinia, timjamia (mielellään tuoreita), suolaa, pippuria, hiukan valkosipulia
Tein taikinan yleiskoneella, mutta onnistuu hyvin käsin, kunhan jaksaa vaivata hiukan pidempään. Liota hiiva kädelämpöiseen veteen. Lisää öljy, sokeri ja puolet jauhoista. Vaivaa yleiskoneella taikinakoukulla hetki, lisää vehnäjauhoja sen verran, että taikina alkaa tarttua koukkuun, mutta on edelleen pehmeää. Jauhoja jää tähteeksi. Anna koneen vaivata hiljaisella nopeudella 10 minuuttia. Käsin alusta niin pitkään kuin jaksat. Lisää suola ja lisää koneen tehoa muutamaksi minuutiksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi (vaikkapa hitusen lämmitetyssä uunissa).
Laita pelti uuniin ja laita uuni lämpiämään 225 asteeseen (kiertoilma).
Kauli jauhotetulla (loput jauhot) työpöydällä pellin kokoiseksi ja nosta leivinpaperin päälle.
Sivele pohjan päälle smetana tai creme fraiche, kumpaa sattuu olemaan. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta ja reilusti rosmariinia. Lisää pinaatti, murustettu homejuusto ja viipaloidut punajuuret ja päärynä. Mausta. Ripottele päälle loppu juustoraaste.
Vedä pizza esilämmitetylle pellille ja paista noin 20 minuuttia.
Reunat kohosivat melko muhkeiksi; hiukka pienempi taikina tai vähän vähemmän hiivaa riittäisi 60 cm pellille. Päälle kannattaa vielä rouhia merisuolaa; päärynän ja punajuuren imelyys kaipaavat sitä. Tai täytteeksi voisi lisätä kaprista. Creme fraiche pohjalla antaa mukavasti kosteutta ja happamuutta. Oikein maukas vaihtoehto perinteiselle pizzalle!
Mielenkiintoiset täytteet. Eipä olisi tullut meikäläiselle mieleen, mutta kuulostaa niin hyvältä!
VastaaPoistaHyvää oli eikä liian raskasta. Mielikuvitus laukkaa joskus liikaakin :)
PoistaTuota tekee jo mieli kokeilla!
VastaaPoistatuumasta toimeen :)
PoistaKuulostaapa herkulliselta! Itse en olisi osannut noita yhdistää pizzaan, mutta tuossa kun nuo on nenän edessä niin ..miksipä ei! Kiva idis tuo cream fraiche. Pitää testailla joku kerta näitä yhdistelmiä! :)
VastaaPoistaYllättävät yhdistelmät toimivat yllättäen :) Creme fraiche antaa vähän kosteutta ja hapokkuutta.
Poista