sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Mustaa kultaa - ekaa kertaa!

Tästä olen haaveillut jo pitkään, nyt se toteutui! Sitä on nautittu illalliseksi. Sitä on nautittu aamiaiseksi. Ja taas illalliseksi. Ja huomenna...
Pääsin tuoreen tryffelin makuun, kiitos ystävän! Jääkaapin täyttää suloinen tuoksu ja kananmunat ja herkkusienet ja risottoriisi on kyllästetty tällä omalaatuisella, mutta niin suoloisella tuoksulla! Ja parista pienestä, mielestäni täydellisestä sienestä, on tähän mennessä ollut iloa monelle! Ja on vielä monta kertaa! Tässä olisi muuten hyvä lahjaidea herkuttelijalle; jouluksi tryffeleitä olisi mahdollisuus tilata Hakaniemen hallin DeliDelistä.



Perigordin mustaa tryffeliä. Perusrisotto kasvisliemeen, shalottisipulia, luomuparmesaania, kirnuvoita.


Nebbiolo-rypäleestä valmistettu italialainen Travaglinin Gattinara, 2006, sopii kyytipojaksi erinomaisesti; kypsässä viinissä tanniinit jo sopivasti pehmenneet, kuitenkin hapokkuutta riittää. Maanläheinen tuoksu ja makuvivahteet täydentävät tryffelin alkukantaisia tuoksuja.
En ole kranttu: shamppanja myös toimi loistavasti! Hyvässä seurassa!


Täydellinen aamiainen. 
Kiitos Klaus! 
Toive joulupukille: tätä haluaisin jouluksi. Että nuoriso saisi jakaa nautinnon kanssani!



2 kommenttia:

  1. Miten saitkin tryffelistä noin superkauniita lastuja? PS todella kaunis haarukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mandoliinilla. Se ei ole kovin hyvä, joten taiteilla saa. Kirpparilta tuokin haarukka...

      Poista