Jäädytetty marenkikakku
6 valkuaista
2 dl sokeria
1/2 tl etikkaa
50 g tummaa suklaata
täyte:
1 tlk (500 g) turkkilaista jogurttia
6 keltuaista
1 dl sokeria
2.5 dl maitoa
1 rkl espressokahvijauhetta
1 tl kardemummaa
3 rkl maizenaa
20 g voita
2 dl kuohukermaa
loraus konjakkia
loraus Amarula-likööriä
2 kaffirlimetin lehteä
Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaisia; kun ne alkavat vaahtoutua, lisää sokeria ja etikka. Vatkaa kovaksi vaahdoksi, noin 8 minuuttia. Piirrä kahdelle leivinpaperille n. 18 cm ympyröitä ja jaa taikina niille, älä levitä. Sulata 50 g suklaata, esim. mikrossa. Jaa sula suklaa marenkikasojen päälle ja tasoita marengit pyöreiksi kakuiksi. Kypsennä kiertoilmalla 100 asteessa 11/2 tuntia. Jäähdytä.
Valuta jogurtti suodatinpussissa tiiviimmäksi, noin puoli tuntia. Laita keltuaiset, sokeri, maizena, kahvijauhe ja kardemumma kattilaan, lisää maito sekoittaen. Jos haluat käyttää kaffirlimetin lehteä, laita seokseen kypsennyksen ajaksi ja poista ennen kakun täyttämistä. Kuumenna seosta sekoittaen, kunnes seos kuplii muutaman kerran ja paksuuntuu, nosta sivuun. Lisää voi. Anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen massaan jogurtti. Tässä vaiheessa lisäsin konjakkia ja likööriä.
Laita kakkupaperi marenkilevyjä kookkaampaan irtopohjavuokaan, ensimmäinen markenkilevy ja kolmannes täytteestä. Jatka, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Peitä ja pakasta yön yli. Ota hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön (1-2 tuntia), koristele ja nauti.
Täytteen maut tiivistyivät pakkasessa, kahvin maku oli mukava, mutta minusta kardemummaa oli liikaa. Täytyy soveltaa ohjetta, ja tehdä kakku toisenlaisilla mausteilla. Koristelin kakun tryffeleiden sijaan suklaa- ja tiramisukuorrutetuilla kirsikoilla.
Paljon hienomman näköinen kuin minulle! Eivätkä päälliset näytä lihapullilta , kuten minun kakussani :D
VastaaPoistaJaa-a, kauneus voi olla katsojan silmissä:). Pääliskoristeista kiitos Punnitse ja säästä-kaupan:).
PoistaOnpa todella kaunis kakku!
VastaaPoistaKiitos :)
Poista