voitaikinalevyjä (tai torttutaikinalevyjä)
suolakalasiivuja (lohi, kylmäsavulohi, siika ym.)
mascarponea
raastettua sitruunankuorta
tilliä hienonnettuna
rosepippuria murskattuna
juustoraastetta
Sulata voitaikinalevyt ja jaa kolmeen osaan. Nosta silputtua kalaa jokaisen levyn keskelle noin 2 tl. Laita kalan päälle 1 tl mascarponea, mausta leivokset ja ripottele hiukan raastettua juustoa päälle. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes taikina on hyvin kohonnut ja saanut hiukan väriä.
Eikä siinä vielä kaikki: nyt on kiire viipaloida ja kuivattaa kaikki joululta jääneet leivät, ennenkuin ne homehtuvat. Kuivatus onnistuu ihan unohtamalla yön yli pöydälle, tai uunin jälkilämmössä. Jo pienestä määrästä saa maukasta korppujauhoa pitkäksi aikaa; vehnäistä, maltaista, rukiista...
Hyvä idea - minulla ainakin usein tahtoo jäädä nuo torttulevytkin pitkiksi ajoiksi pakastimeen, kun joulun aikana ei tule niitä käytettyä.
VastaaPoistaEn löytänyt voitaikinalevyjä kuin 10 pakkauksessa, joten niitä riittää, kun joulutorttuja tein vain muutaman.
Poista