Nippu parsaa tai tähteeksi jääneet parsan varret (pari isoa kourallista) valkoista tai viherää
2 pientä shalottisipulia2 pientä rosamundaperunaa
1 valkosipulin kynsi
3-4 timjamin oksaa
2 rkl voita
1 dl valkoviiniä
2 dl kanalientä
2 dl kuohukermaa
pari pientä kuivanutta juuston kantapalaa
suolaa, pippuria, cayennepippuria, muskottipähkinää
hiukan sitruunamehua
Kuori puisevat palat, pilko pätkiksi. Jos käytät kokonaisia parsoja, säästä nuput. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuori ja kuutioi perunat. Freesaa kasviksia ja timjamia voissa, lisää viini ja kanaliemi, keitä parsoista riippuen noin 10 minuuttia, lisää kerma ja kuumenna. Soseuta sauvasekoittimella, siivilöi, mausta ja lisää parsan nuput. Kuumenna kiehuvaksi, purista hiukan sitruunamehua juuri ennen tarjoilua.
P.s. Tähän voisi halutessaan paistaa leipäkuutioita siitä leipäkoriin unohtuneesta kannikasta, kuten Suolaa ja hunajaa- blogissa paistettiin salaattiin.
Hävikistä herkuksi kampanja jatkuu: käy ihmeessä osallistumassa tempauksen tämän viikkoiseen kilpailuun Facebookissa: ainutlaatuinen tilaisuus voittaa illallinen kahdelle ravintola Kämp Signessä!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti