Päätin kokeilla nokkoslettuja; peruscreppiohjeeseen lisäsin muutaman jutun.
100 g nokkosia
2 munaa½ dl maitoa
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl levinjauhetta
½ dl perunajauhoja
1.5 tl suolaa
muskottipähkinää, ripaus pippuria
1 dl juustoraastetta
Kastike:
3 kovaksi keitettyä munaa pilkottuna
3 rkl kevyt creme fraichea3 rkl kermaviiliä
suolaa, pippuria, muskottipähkinää,
2 tl sokeria
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
Ryöppää nokkset kiehuvassa vedessä pari minuuttia, siivilöi, huuhtele, purista kuivaksi ja hienonna.
Vatkaa munat rikki, lisää jauhot ja maitoa pikkuhiljaa sekoittaen, jolloin vältät paukut.Lisää loput ainekset ja mausta. Lisää nokkoset ja anna taikinan turvota hetki.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Paista kirkastetulla voilla tai muulla rasvalla, kääri rullalle ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Voit paistaa myös lettupannulla pieniä ohukaisia. Pinta on kuumana rapea ja sisältä lettu on pehmeä, nokkosen maku on ihana!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti