6 munaa
3 dl ruokosokeria2 tl vaniljasokeria
6 dl gluteeniton (Semper, hieno) jauhoseos
3 tl leivinjauhetta
160 g voita sulatettuna (Hyla)
reilu litra ohuita raparperiviipaleita
kuorrutus:
100 g voita (Hyla)200 g mantelilastuja
11/2 dl ruokosokeria
1 dl kuohukermaa (Hyla)
½ dl Semper -jauhoja
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot ja voi varovasti käännelleen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle raparperipalat. Paista 220 asteessa 10 minuuttia.
Sulata voi kattilassa, lisää muut aineet ja kiehauta. Levitä piirakan päälle, alenna lämpöä 200 asteeseen ja paista vielä n. 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
Parhaimmillaan lämpimänä, mutta säilyy mehukkaana parikin päivää, ellei tule syötyä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti