lauantai 28. toukokuuta 2011

Gluteeniton raparperi-toscapiirakka

Sain töissä maistaa taivaallisen hyvää raparperipiirakkaa. En saanut ohjetta, mutta piirakka oli gluteenitonta, kuohkeaa ja mehukasta. Päätin tehdä oman kokeilun. Usein näyttää, että uunipellille mitoitettu ohje on pienen puoleinen 60 senttiseen uuniin, ja piirakka jää ohueksi. Tästä tein tarkoituksella XXL-kokoa. Toscakuorrutetta pitää myös olla reilusti.

6 munaa
3 dl ruokosokeria
2 tl vaniljasokeria
6 dl gluteeniton (Semper, hieno) jauhoseos
3 tl leivinjauhetta
160 g voita sulatettuna (Hyla)
reilu litra ohuita raparperiviipaleita

kuorrutus:
100 g voita (Hyla)
200 g mantelilastuja
11/2 dl ruokosokeria
1 dl kuohukermaa (Hyla)
½ dl Semper -jauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot ja voi varovasti käännelleen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle raparperipalat. Paista 220 asteessa 10 minuuttia.

Sulata voi kattilassa, lisää muut aineet ja kiehauta. Levitä piirakan päälle, alenna lämpöä 200 asteeseen ja paista vielä n. 10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.


Parhaimmillaan lämpimänä, mutta säilyy mehukkaana parikin päivää, ellei tule syötyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti