sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Mansikkapavlova

Tytär toivoi äitienpäiväkakun sijasta Pavlovaa nähtyään siitä vinkin aamuohjelmassa (äiti tekee, tytär lukee yo-kirjoituksiin :)).

2 valkuaista
110 g sokeria
1 tl maissitärkkelystä
1 tl rommia
3 rkl mascarponea
3 rkl kevyt creme fraichea
1 tl vaniljasokeria
1 rkl granaattiomenasiirappia
10-15 mansikkaa
cointreau-likööriä

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon maissijauho ja rommi.

Pursota tai levitä pellille reunoilta hieman kohoaviksi keoiksi. Paista 120 asteessa 1 tunti, jätä uuniin vielä puoleksi tunniksi.

Sekoita ja vatkaa täytteen aineet keskenään. Jätä yksi mansikka annosta kohden koristeeksi ja kuutioi loput pieniksi kuutioiksi. Lorauta joukkoon hiukan likööriä ja kääntele. Kokoa annokset lautasille ja lorauta vielä teelusikallinen likööriä päälle.



Varsin raikas makeasta marengista huolimatta. Talvimansikat ovat aika puisevia, kostutus tuo makua paremmin esille. Liköörin tilalla voisi myös käyttää vaikkapa puristettua appelsiinimehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti