Isot nyrkit ja muskelit lasketaan tässä reseptissä plussaksi.
1400 g valkokaalia
5-6 rkl suolaa
2 rkl tuoretta inkivääriä5-6 rkl suolaa
1 tl kiinalaista villipippuria
5 rkl sokeria
2.5 rkl maapähkinäöljyä
2.5 rkl kiinalaista seesamöljyä
(chiliä)
5-7 rkl riisiviinietikkaa
Suikaloi kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Laita isoon kulhoon ja lisää suola, sekoita. Jätä vähintään 2-3 tunniksi, sekoita välillä, kaali pehmenee selvästi. Ota kourallinen kaalia ja purista kämmenien välissä ylimääräinen neste pois. Samalla suolaisuus vähenee. Tee näin koko satsille.
Hienonna inkivääri ja aseta keoksi kaalin päälle. Ripottele ympärille sokeri. Kuumenna öljyt kattilassa savuavan kuumaksi, lisää kevyesti rouhittu villipippuri. Kaada kuuma öljy ensin inkiväärin päälle ja sitten sokerin päälle. Inkivääri kypsyy mukavasti. Lisää riisiviinietikka ja sekoita, tarkista maku ja tarvittaessa lisää hiukan riisiviinietikkaa. Anna tekeytyä huoneen lämmössä vähintään puoli tuntia. Mikäli haluat lisää tulisuutta, lisää hiukan chiliä kuumaan öljyyn. Säilyy hyvin muutaman päivän jääkaapissa.
Kuvassa salaatti jää nyt sivurooliin; grillattua lampaanpaistia ja bearnaisekastiketta.
Mukavan pehmeä happamanvahva maku, ei ole liian suolainen, kunhan jaksaa puristaa kaalin huolellisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti