n. 150 g ohuita lohisiivuja
n. 4 dl valmista sushiriisiä½ dl pilkottua kevätsipulia
5 kuutiota pakastettua pinaattia
1.5 -2 dl kermaa
intialaisia mausteita, suolaa, pippuria
Sushiriisi on maustettu suolalla, sokerilla ja riisiviinietikalla. Tavallinen keitetty riisikin käy, kunhan maustat suolalla.
Voitele pieni reunalinen vuoka. Laita riisi pohjalle, Töki pinaattikuutiot riisiin. Levitä päälle kevätsipuli ja mausta. Käteen osui intialainen mausteseos ja naapurikorttelin etnisestä kaupasta mukaan tarttunut Anbar-mauste, jota käytetään ilmeisesti johonkin tiettyyn mangoruokaan. Hyvää oli joka tapauksessa tässäkin. Kaada päälle kerma ja asettele viimeiseksi kalaviipaleet, ripota maustetta vielä kalan päälle ja hiukan suolaa. Paista n. 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Mukavan mausteinen pikainen iltaruoka, sushiriisin hapokkuus ei haittaa. Tärkeä pointti on, että ostokset tulisi käytettyä mahdollisimman tarkkaan ja vähemmän ruokaa päätyisi roskiin.
Seuraavaksi pitäisikin pitää talkoot, jossa systemaattisesti tyhjentäisi pakastinta, vaikkapa pakkaus per päivä ja kaupasta vain tuoretta. Kuinka kummassa se pakastin aina täyttyy?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti