torstai 29. syyskuuta 2016

Puolukkaomenapaistos ja kardemummakahvijäätelö + kilpailu!

Puolukan ja omenan makuparina lakritsia ja maustepippuria. Ihanaa ja ihanan helppotekoista jäätelöä joka maustetaan kardemummalla ja kahvilla. Ei ihan tavallinen makupari, mutta lupaan: se toimii!
Osallistun tällä reseptillä Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen. Kehittelin kisaan kaksikin reseptiä, syksyn säilöntähuumassa! Reseptejä varten sain Urtekramin mausteita ja pakko sanoa, että valikoima kyllä ensin enemmän johti suolaisten ruokien suuntaan. 
Käy ihmeessä äänestämässä, tätä reseptiäni, tai puolukkanektariini-chutneyta, jonka ihanan itämainen makumaailma sopii lautaselle melkein ruuan kuin ruuan kylkeen! Äänestämään pääset klikkaamalla jutun viimeistä kuvaa. Onnea arvontaan!


Puolukkaomenapaistos ja kardemummakahvijäätelö

Tee ensin jäätelö. Varaa maidon maustumiseen muutama tunti aikaa ja jäätelön pakastamiseen vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.


Kardemummakahvijäätelö

1 dl täysmaitoa
1 rkl Urtekramin kokonaista kardemummaa
2 rkl kahvipapuja
½ prk kondensoitua maitoa
2 dl kermaa

Mittaa mausteet. Aukaise kokonaiset kardemummat, silloin niistä irtoaa paremmin makua. Kiehauta mausteet ja maito, jätä maustumaan pariksi tunniksi. Kuumenna maito välillä uudelleen, ja jätä taas maustumaan. Siivilöi jäähtynyt maito.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, sekoita joukkoon kondensoitu maito sekä maustettu maito. Pakasta.


Puolukkaomenapaistos


Pohjalle

4 dl puolukoita
4 kotimaista omenaa
½ dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl raakalakritsajauhetta
½ tl maustepippuria
2 rkl voita


Crumble


1.5 dl 4-viljan hiutaleita
1 dl spelttijauhoja
n. 40 g pehmeää voita
¼ dl muscovadosokeria
½ rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia

Poista omenoista siemenkota ja lohko viipaleiksi. Voitele piirakkavuoka voilla, levitä vuokaan puolukat ja omenalohkot. Lisää mausteet ja sokeri ja sekoita.

Sekoita crumblen, muruseoksen, aineet keskenään ja murustele vuokaan. Paista 180 asteessa (kiertoilma) noin 35- 40 minuuttia. Tarjoile kardemummakahvijäätelön kera, ripota jäätelön päälle vielä hiukan maustepippuria. Yllätyksellinen maustepippuri toimii tässä älyttömän hyvin ja viimeistelee annoksen makumaailman.













15 kommenttia:

  1. Nyt kyllä herahti vesi kielelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa äänestää! Kassillinen hyviä tuotteita!

      Poista
  2. Hyvältä kuulostaa ja näyttää!

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä nyt niin hyvältä ja vielä itsetehty jäätelökin! Pitäisi taas kaivaa jäätelökone esille ja tekaista vaikka Halloween juhlien erikoinen jäätelömaku :)

    VastaaPoista
  4. Niin herkulliset kuvat, pinnasin ruokabloggaajien ryhmätauluun.

    VastaaPoista
  5. Ihailin myös sun kauniita kuvia! Jälkkäri on upee. Varsinkin tuo kardemummakahvijäätelö kuulostaa älyttömän herkulliselle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jäätelö on minunkin suosikki, ehkä noita puolukkapaistoksia ja crumbleja on jo itsellä yliannostus :). Mutta on tuo puolukkakin vaan hyvää!

      Poista
  6. Onpa kauniit kuvat! himoitsen myös parhaillaan tuota aivan mielettömän ihanan kuuloista jäätelöä, ihana yhdistelmä :)

    VastaaPoista
  7. Onpa hyvänkuuloisia ja ennakkoluulottomia makuyhdistelmiä, varmasti todella hyvää! :)

    VastaaPoista
  8. Urtekramilla on paljon huipputuotteita, vaikkakin mausteet ovat ehkä vähemmän tuttu. Onnea kisaan, voittaja-ainesta! ;)

    VastaaPoista
  9. Järjettömän herkullisen kuuloiset osaset! Huh.

    VastaaPoista