Puolukkanektariini-chutney
8 l puolukkaa
1 kg nektariineja
1 iso punasipuli
1 solovalkosipuli
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
½ limen mehu
½ dl punaviinietikkaa
1.5 dl vettä
½ tl suola
3 tl chilirouhe (Urtekram)
2 tl korianteria (Urtekram)
2 tl kanelia
1 tl sinappijauhetta (Urtekram)
1 tl kurkumaa (Urtekram)
6 kokonaista neilikkaa
3 dl hillosokeria
Kuori nektariinit, poista kivi ja kuutioi. Laita puolukat ja
nektariinilohkot korkeareunaiseen isoon uuniastiaan. Kuori ja hienonna sipulit,
raasta kuorittu inkivääri. Purista limen mehu. Lisää kaikki aineet uuniastiaan
ja sekoita. Peitä astia foliolla ja kypsennä tunti 200 asteisessa uunissa,
sekoita kerran. Purkita kuuma chutney puhtaisiin purkkeihin ja säilytä
viileässä.
Chutneyn makumaailma on itämainen, mutta sopii monenlaisten
ruokien lisukkeeksi.
Syksyinen väriloisto löytyy nyt myös purkista. Ihanan näköistä ja maistuvaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti