torstai 29. syyskuuta 2016

Puolukkanektariini-chutney + kilpailu!

Chutney puolukasta ja nektariinista maustettuna itämaiseen tapaan. Ihanan mausteinen, samalla makea ja hapokas chutney, jonka kehittelin Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen. Kisaa varten sain joukon Urtekramin mausteita. Täytyy sanoa, että nämä tyylikkäissä purkeissa olevat luomumausteet ovat vahva-aromisia ja täyteläisiä, tykkään! Käy äänestämässä, tämän reseptin lisäksi osallistun myös toisella reseptillä: paistoksessa on mm. puolukkaa, omenaa ja lakritsia ja superhelppo kardemummakahvijäätelö, pisteenä i:n päälle ei niin tavanomainen makeiden ruokien mauste. Käy kurkkaamassa! Urtekram-maustekuvaa klikkaamalla pääset kisaan, onnea arvontaan!



Puolukkanektariini-chutney


8 l puolukkaa
1 kg nektariineja
1 iso punasipuli
1 solovalkosipuli
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
½ limen mehu
½ dl punaviinietikkaa
1.5 dl vettä
½ tl suola
3 tl chilirouhe (Urtekram)
2 tl korianteria (Urtekram)
2 tl kanelia
1 tl sinappijauhetta (Urtekram)
1 tl kurkumaa (Urtekram)
6 kokonaista neilikkaa
3 dl hillosokeria


Kuori nektariinit, poista kivi ja kuutioi. Laita puolukat ja nektariinilohkot korkeareunaiseen isoon uuniastiaan. Kuori ja hienonna sipulit, raasta kuorittu inkivääri. Purista limen mehu. Lisää kaikki aineet uuniastiaan ja sekoita. Peitä astia foliolla ja kypsennä tunti 200 asteisessa uunissa, sekoita kerran. Purkita kuuma chutney puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä.
Chutneyn makumaailma on itämainen, mutta sopii monenlaisten ruokien lisukkeeksi.





Syksyinen väriloisto löytyy nyt myös purkista. Ihanan näköistä ja maistuvaa!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti