Puolukan ja omenan makuparina lakritsia ja maustepippuria. Ihanaa ja ihanan helppotekoista jäätelöä joka maustetaan kardemummalla ja kahvilla. Ei ihan tavallinen makupari, mutta lupaan: se toimii!
Osallistun tällä reseptillä Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen. Kehittelin kisaan kaksikin reseptiä, syksyn säilöntähuumassa! Reseptejä varten sain Urtekramin mausteita ja pakko sanoa, että valikoima kyllä ensin enemmän johti suolaisten ruokien suuntaan.
Käy ihmeessä äänestämässä, tätä reseptiäni, tai puolukkanektariini-chutneyta, jonka ihanan itämainen makumaailma sopii lautaselle melkein ruuan kuin ruuan kylkeen! Äänestämään pääset klikkaamalla jutun viimeistä kuvaa. Onnea arvontaan!
Puolukkaomenapaistos
ja kardemummakahvijäätelö
Tee ensin jäätelö. Varaa maidon maustumiseen muutama tunti
aikaa ja jäätelön pakastamiseen vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
Kardemummakahvijäätelö
1 dl täysmaitoa
1 rkl Urtekramin kokonaista kardemummaa
2 rkl kahvipapuja
½ prk kondensoitua maitoa
2 dl kermaa
Mittaa mausteet. Aukaise kokonaiset kardemummat, silloin
niistä irtoaa paremmin makua. Kiehauta mausteet ja maito, jätä maustumaan
pariksi tunniksi. Kuumenna maito välillä uudelleen, ja jätä taas maustumaan.
Siivilöi jäähtynyt maito.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, sekoita joukkoon kondensoitu
maito sekä maustettu maito. Pakasta.
Puolukkaomenapaistos
Pohjalle
4 dl puolukoita
4 kotimaista omenaa
½ dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl raakalakritsajauhetta
½ tl maustepippuria
2 rkl voita
Crumble
1.5 dl 4-viljan hiutaleita
1 dl spelttijauhoja
n. 40 g pehmeää voita
¼ dl muscovadosokeria
½ rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia
Poista omenoista siemenkota ja lohko viipaleiksi. Voitele
piirakkavuoka voilla, levitä vuokaan puolukat ja omenalohkot. Lisää mausteet ja
sokeri ja sekoita.
Sekoita crumblen, muruseoksen, aineet keskenään ja murustele
vuokaan. Paista 180 asteessa (kiertoilma) noin 35- 40 minuuttia. Tarjoile
kardemummakahvijäätelön kera, ripota jäätelön päälle vielä hiukan maustepippuria.
Yllätyksellinen maustepippuri toimii tässä älyttömän hyvin ja viimeistelee
annoksen makumaailman.
Nyt kyllä herahti vesi kielelle!
VastaaPoistaKannattaa äänestää! Kassillinen hyviä tuotteita!
PoistaHyvältä kuulostaa ja näyttää!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaNäyttää kyllä nyt niin hyvältä ja vielä itsetehty jäätelökin! Pitäisi taas kaivaa jäätelökone esille ja tekaista vaikka Halloween juhlien erikoinen jäätelömaku :)
VastaaPoistaTähän ei tartte konetta, pakkaseen vaan!
PoistaNiin herkulliset kuvat, pinnasin ruokabloggaajien ryhmätauluun.
VastaaPoistaAa, kiitos! Itsekritiikki on valtaisa...
PoistaIhailin myös sun kauniita kuvia! Jälkkäri on upee. Varsinkin tuo kardemummakahvijäätelö kuulostaa älyttömän herkulliselle :).
VastaaPoistaKiitos! Jäätelö on minunkin suosikki, ehkä noita puolukkapaistoksia ja crumbleja on jo itsellä yliannostus :). Mutta on tuo puolukkakin vaan hyvää!
PoistaOnpa kauniit kuvat! himoitsen myös parhaillaan tuota aivan mielettömän ihanan kuuloista jäätelöä, ihana yhdistelmä :)
VastaaPoistaOnpa hyvänkuuloisia ja ennakkoluulottomia makuyhdistelmiä, varmasti todella hyvää! :)
VastaaPoistaKiitos Lotta, kyllä oli!
PoistaUrtekramilla on paljon huipputuotteita, vaikkakin mausteet ovat ehkä vähemmän tuttu. Onnea kisaan, voittaja-ainesta! ;)
VastaaPoistaJärjettömän herkullisen kuuloiset osaset! Huh.
VastaaPoista