tiistai 13. syyskuuta 2016

Puolukka-päärynä hillo uunissa

Erittäin hyvä ja helppotekoinen hillo. Puolukkaa ja päärynää, vähän mausteita ja sokeria ja eikun uuniin.  Ohjeen määrät muotoutuivat päärynöiden mukaan, niitä oli 12 kappaletta, yhteensä 1.8 kg. Kuorittuna ja lohkottuna päärynää jäi 1.3 kg. Puolukkaahan lienee ylen määrin, tänä syksynä.

Puolukka-päärynähillo

1.3 kg päärynää kuorittuna ja lohkottuna
1.3 kg puolukoita
3 vaniljatankoa
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
3 limen mehu
700 g hillosokeria

Laita päärynälohkot ja puolukat laakeaan reunalliseen uuniastiaan. Purista päälle kolmen limen mehu sekä raasta inkivääri. Halkaise vaniljatangot ja kaavi sisus, lisää astiaan myös tangot. Sekoita joukkoon hillosokeri ja peitä foliolla. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti, sekoita kerran pari paiston aikana. Anna hillon hetki jäähtyä ja purkita.




Kauniin värinen ja raikas hillo! Ihanaa vaikkapa puuron kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti