Omenapiirakka, ehkä ei maailman paras, mutta lähes! Voi ja sokerit kannattaa vaahdottaa, sillä lopputuloksena on ihanan kuohkea pohja. Hapokkaat kotimaiset omenat toimivat parhaiten. Mikäli tykkää makeammasta, sokeria voi ripotella omenoiden päälle hiukan enemmän. Tämä piirakka hävisi nopeasti, oli se niin hyvää! Itse asiassa tein ohjeen 3-kertaisena ja sain 4 pientä omenapiirakkaa, joista kolme arpajaispalkinnoiksi kyykkäkisoihin.
Omenapiirakka
200 g voita
0.5 dl muscovadosokeria
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0.5 dl kermaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 kotimaista omenaa
1 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
omenoiden päälle sokeria
päälle tulevaan muruseokseen lisäksi:
0.5 dl 4-viljan hiutaleita
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
hyppysellinen suolaa
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja vaniljasokeri on sekoitettu. Ota noin 1.5 dl taikinaa syrjään ja lisää jäljelle jääneeseen taikinaan loput ainekset. Voitele piirakkavuoka ja levitä taikina siihen. Poista omenoista siemenkota, viipaloi ja lado taikinan päälle. Ripottele hiukan kanelia ja sokeria omenoiden päälle. Lisää loppuun taikinaan 4-viljan hiutaleet ja mausteet ja murusta seos omenoiden päälle.
Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti