Taannoisen Keep it simple -workshopin kasvisruoista tämä oli yksi suosikkini! Salaatti on Haarukkavatkain-blogin Minnan käsialaa. Olen aiemmin kokeillut vaaleaa kvinoaa, eikä se minua vakuuttanut. Lienenkö kypsentänyt sitä liikaa tai jättänyt huuhtelematta. Mutta tähän käytetyt Urtekramin musta ja punainen kvinoa olivat erittäin herkullisia, mutta hiukkasen vaikeita saada. Lähimarketista olisi kyllä tilattu, mutta hinta nousi pilviin, siis tuplautui, verraten Hyvinvoinnin tavaratalon hintoihin. Pusseista riittää aika moneen salaattiin ja ruokaan. Jos näitä et saa mistään, vaalea kvinoa käy yhtä hyvin. Alkuperäistä ohjetta pienensin, ainakin kvinoan osalta, ja silti tästä riitti kahdelle syötävää, parillekin päivälle. Osan yrteistä keräsin keittiöpuutarhastani, joten käytin useampaa eri laatua.
Kurpitsa-kvinoasalaatti
pieni kurpitsa tai myskikurpitsa (alle kilon verran)
öljyä, suolaa
2 dl kvinoaa (punaista ja mustaa)
yrttiöljy
noin 2 ruukkua eri yrttejä, tai useampi kourallinen, maun mukaan: esim. lehtipersiljaa, korianteria, hiukan sitruunatimjamia, oreganoa ja minttua
pieni valkosipulin kynsi
vajaa pari dl oliiviöljyä
suolaa, pippuria
tilkka hunajaa
siemenmuru
1dl auringonkukan tai kurpitsansiemeniä
1 dl vaahterasiirappia
1 rkl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja viipaloi parin cm:n viipaleiksi. Levitä uunipellille, pirskota päälle öljyä ja hiukan suolaa. Kypsennä 200 asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia, kunnes kurpitsa on kypsä mutta vielä napakka. Anna jäähtyä.
Huuhtele kvinoa, keitä pussin ohjeen mukaan. Valuta siivilän läpi ja anna jäähtyä.
Paahda siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Lisää etikka, siirappi ja suola, kääntele pannulla, kunnes neste haihtuu. Kumoa leivinpaperille jäähtymään. Murenna palasia salaattiin.
Ihana salaatti, kerrassaan! Kiitos Minna ihanasta ohjeesta!
Toinen puutarhassani kasvavista kurpitsalajikkeista, Delica.
Herkulliselta näyttää, pitää kokeilla.
VastaaPoista