Mehevä mustikka-vuohenjuustopiirakka n. 20 palaa
Muruseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1-2 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
Pohjataikina
2 dl piimää tai vastaavaa
1 kananmuna
3/4 muruseoksesta
Täyte
noin litra tuoreita mustikoita
200 g pehmeää vuohenjuustoa
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
1-2 tl raastettua sitruunankuorta
koristeluun tuoretta rosmariinia
Sulata voi. Hienonna rosmariini. Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Ota neljäsosa muruseosta toiseen astiaan. Lisää 3/4 muruseosta kananmuna ja piimä, sekoita. Levitä leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele päälle mustikat.
Raasta pestyn sitruunan kuori.Notkista ensin vuohenjuustoa tilkalla rahkaa, sekoita sitten kaikki aineet hyvin keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos.
Paista 175 asteessa (kiertoilma) noin 45 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja pinta on saanut väriä. Ripottele valmiin piirakan päälle hienonnettua rosmariinia. Parhaimmillaan samana päivänä, jäähtyneenä.
Viimeistä palaa myöten. Idean vuohenjuuston ja mustikan yhdistämisestä sain vuohenjuusto-mustikkaleivistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti