tiistai 21. huhtikuuta 2015

Pistaasi-viikuna smoothie

Pistaasimaito, tuore viikuna, avokado ja banaani. Niistä syntyy herkullinen, terveellinen ja täyttävä, maidoton smoothie. Pistaasimaito ja siitä valmistettu pistaasi-viikuna smoothie oli niin hyvää, että tein jo toisenkin kerran, minä, joka en laske itseäni smoothie-ihmiseksi. Ohjeen löysin ihastuttavia kuvia sisältävästä Vanelja-blogista. Kun kaapissa lojui kelpo pussillinen suolaamattomia pistaasipähkinöitä, oli pakko kokeilla pistaasimaitoa.
Pistaasimaidon teko on yllättävän helppoa, aikaa kannattaa varata pähkinöiden liottamiseen ja maidon valuttamiseen. Jäljelle jäävä pistaasimassa kannattaa käyttää hyödyksi vaikkapa leivontaan, tällä kertaa keittelin pähkinämassan sokerin kanssa tahnaksi myöhempää käyttöä varten. Tuoreita hyviä viikunoita on saatavilla vaihtelevasti ja syöntikypsät avokadotkin ovat välillä ylikypsiä. Toisella kertaa raaka-aineet olivat huippuluokkaa ja banaaniksi valitsin pienen kypsän luomubanaanin, maut olivat nyt kohdillaan. Alkuperäisen ohjeen pistaasimaidon määrää vähensin, tästä tuli hyvinkin kolme lasillista valmista sopivan notkeaa ja samettista smoothieta. Ruusuvesi sopivasti annosteltuna antaa ihanan tuoksun ja hennon ruusuisen vivahteen smoothieen, sen voi halutessaan jättää poiskin. Toisella kokeilukerralla laitoin ruusuvettä 2 teelusikallista ja tykkäsin. Ensimmäiseen smoothieen lisäsin ripauksen suolaa, mutta se ei ole ollenkaan välttämätöntä. Vaniljan määrään vaikuttaa sen laatu ja oma mieltymys. Tässä käytin kuivatuista vaniljatangoista sokerin kanssa jauhettua vaniljaa.
 
Pistaasimaito
 
2.5 dl pistaasipähkinöitä (suolaton)
4 dl vettä
1 rkl hunajaa
ripaus vaniljaa
 
Liota pistaasipähkinöitä muutama tunti vedessä, valuta ja huuhtele. Laita blenderiin muiden aineiden kanssa ja aja sileäksi. Valuta sideharson tai kaksinkertaisen Caritaliinan läpi, puristele kaikki maito talteen.
 
Pistaasi-viikuna smoothie
 
n. 2.5 dl pistaasimaitoa
2 tuoretta viikunaa
1 pieni banaani
1 avokado
ripaus vaniljaa
1-2 tl ruusuvettä
 
Laita aineet blenderiin ja pyöräytä smoothieksi. Tarkista maku. Nauti yksin tai hyvässä seurassa!
 

Omat kuvani häviävät Vaneljan kauniille otoksille! Illan hämyssä hentoa vihreää väriä on vaikea tavoittaa, tosin omalla koneella kuvat näyttivät hitusen paremmilta.
 

2 kommenttia:

  1. Onkohan voittamani lahjakortti jo lähtenyt postiin? :) Blenderi on hajoamassa näillä hetkillä :D

    VastaaPoista