sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka, muropohja piparimurulla ja rahkatäyte mustikoiden päällä.
Taannoin jauhoin käyttämättä jääneet piparitalon osat hienoksi. Piparijauhoja taidetaan käyttää vielä ensi syksynäkin, sen verran iso purkillinen niitä syntyi ;).Maltillisesti lisättynä ne maustavat taikinan mukavasti mutta eivät maistu joululta. Sopisivat hyvin myös juustokakun pohjaan..
Tavallisen muropohjan jauhomäärästä osan korvasin piparijauhoilla, kolmasosan tai noin puolet laitoin. Taikinaan kannattaa laittaa yksi kananmuna, kuten tässä muropohjassa. Samaisen pääsiäispiirakan rahkatäyte käy myös mustikoiden päälle ja maustettukin rahka, esimerkiksi limevalkosuklaarahka toimii. Mustikat (4-5 dl) laitoin jäisinä, mutta sekoitin niiden joukkoon pari ruokalusikkaa perunajauhoja ja puolisen desiä sokeria. Mustikkapiirakka saa olla 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti