perjantai 24. helmikuuta 2012

Prinsessaleivos voitaikinasta

Täällä ei sen kummemmin asu rojalisteja, mutta uskon, että pikkuisen prinsessan myötä maailma on taas hiustupsun verran kauniimpi. Kun naapurin tulevaa hallitsijaparia seuraava tytär riemastui vauvauutisista kovin, oli syytä pieneen juhlaan. Mutta miten taikoa leivokset kun aikaa on vain puolisen tuntia?

Kas näin: laita lapsi kauppaan ostamaan puuttuvat ainekset. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kaiva kaapista sopiva hillopurkki, varaa työpöydälle tomusokeri ja siivilä. Mikäli pöydälle on unohtunut jokin sitrushedelmä, vaikkapa verigreippi, poista siitä kuoret hedelmälihaa myöten veitsellä ja leikkaa hedelmäviipaleet kalvoja myöten. Viipaleet voit vielä puolittaa, jolloin saat kauniit ohuet koristeet.

Tässä vaiheessa voitaikinalevyt ovat kotiutuneet kaupasta; nostele levyt pellille, pienen tovin päästä ne ovat sen verran sulaneet, että voit jakaa ne kolmeen osaan. Nostele teelusikallinen vaniljarahkaa jokaisen palan keskelle ja nokare hilloa päälle. Paista 10-13 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin vaalean ruskeat. Anna jäähtyä, koristele hedelmäsiivuilla ja tomusokerilla.

1 pkt voitaikinalevyjä (15 leivosta)
1 prk vaniljarahkaa
raparperi-inkiväärihilloa
verigreippi
tomusokeriaTämä oli ainokainen, mikä jäi jäljelle n. 25 leivoksesta. Voitaikina kohoaa parhaimmillaan kauniiksi korkeaksi ilmavaksi leivokseksi (tämä jäi vähän muotopuoleksi). Pehmeä vaniljarahka ja inkiväärillä maustettu hillo raikastuksenaan greippisiivut toivat mukavasti eri makuja tähän yksinkertaiseen pikaleivokseen, joka on ehdottomasti parhaimmillaan heti jäähdyttyään.

Näillä herkuteltiin parissakin paikkaa ja viiniseurassamme nostimme maljan pienokaiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti