torstai 3. helmikuuta 2011

Lännentytön syntymäpäiväkakku
Hyvä ystäväni ja työkaverini täytti pyöreitä vuosia. Hän tietysti lomaili tärkeän päivän ja vähän enemmänkin. Työmaalla järjestettiin yllätyskahvit ja sitä varten kakku.Kakkupohja on 6 + 3 munan pohjat, pienempi maustettu kaakaolla. Toisessa välissä on ohuelti mansikkahilloa ja sen päällä kermavaahdosta, kuningatarrahkasta, tuorejuustosta ja vadelmista seos, pari liivatelehteä hyydyttämään. Toisessa välissä on suklaalevitettä ja vastaava täyte, mutta sitruunarahkalla ja ilman marjoja. Kiire kun oli, kakku ei ehtinyt juuri hyytyä reunakalvojen poiston jälkeen ja vajosi hiukan.Nyt on tunnustettava, että aikaisemmin en ole tällaisia pursotuksia tehnyt, eikä niitä ehtinyt harjoitella. Tulos on ihan tyydyttävä. Pitäisi varmaan hankkia jokin kauniimpi kakunkuljetusastia, tämä on ikivanha, mutta toimiva. Raskasta kakkua ei uskalla edes yrittää siirtää toiselle lautaselle.


Ensimmäistä kertaa tein myös tällaisen koristeen marsipaanista ja sokerimassasta.  Koristeet sankarin harrastukseen liittyen. Satulan mallia katsoin netistä. Ruusujen varret ovat riisinuudelia. Kukkapurkki on jokseenkin muotopuoli, mutta eihän tallilla hienoja pystejä käytetä. Totta kai  stetson pitää olla ja pollelle porkkanaa. Satulahuovan alla on suklaapatukoita. Kakun reunalla olevat kukat ovat sokerimassaa, jonka keskelle on liimattu suklaarae.  Pinta on sivelty syötävällä liimalla ja päälle siroteltu sokeria.


Varsinainen lahja on tilattu täältä. Kiintoselkäinen nahkakantinen kirja valebindein (selän ”paksunnokset” on liimattu selkään kansituksen alle, jolloin kirja muistuttaa vanhanaikaista sidontaa (asiantuntija korjatkoon, jos selitys ei ole uskottavaJ). Kortissa on marmoroitu (ostettu) paperi. Kirjan kanteen on painettu omistajansa nimi. Päiväkirjalla on sen verran paksuutta, että siihen mahtuu merkinnät pidemmältäkin ajalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti