maanantai 21. helmikuuta 2011

Gluteeniton lohi-bataattipiirakka


 

Tällainen kokeilu syntyi, kun mietin, mitä kummaa jääkaappiin on tullut haalittua.

Pohjataikinaan:
1 iso bataatti
100 g voita
n. 6rkl kaurajauhoja (gluteeniton)
n. 6 rkl gluteenitonta jauhoseosta (Semper)
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
suolaa, pippuria

Pinnalle:
rasia herkkusieniä
pari rkl parmesaani  juustoraastetta
tuoretta basilikaa
n. 450 g  lohta
Dijon sinappia
100 g juustoraastetta
2-3 kananmunaa
2 dl kermaa ja tilkka vettä
suolaa, pippuria,cayennepippuria

Pistele bataatin kuoreen haarukalla reikiä. Kuumenna 200 asteessa n. 1 tunti, kunnes se on pehmeä. Kuori ja muussaa sisus haarukalla. Lisää voin joukkoon, sekoita. Lisää jauhoja sen verran, että  taikina  on edelleen pehmeä, mutta koossa pysyvä. Pienessä määrässä jauhoja lisää kohotusaineet. Levitä taikina voideltuun irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Paista 180 asteessa n. 15 min.

Sillä aikaa laita viipaloidut herkkusienet kuivalle pannulle ja kuumenna, lisää nesteen haihduttua voita tai öljyä ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota pohja uunista ja lisää päälle herkkusienet. Ripottele päälle parmesaani ja hienonnettua  basilikaa. Sekoita kananmunat, kerma , juustoraaste ja vesi. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada vuokaan. Asettele päälle nahattomat suolatut lohisuikaleet, jonka pohjaan on sipaistu sinappia.

Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.


Tämä on jonkinlainen bataattimurekkeen ja munakkaan yhdistelmä :). Ihan maukas iltaruoka, ja voi kyllä säveltää muitakin ainesosia. Käytin 3 keltuaista, jotka olivat jääneet tähteeksi leivonnasta ja yhden kananmunan. Pohja on pehmeä ja miellyttävän makehako, mutta sopii suolaiseen piirakkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti