Kananpoikaa tai broileria, omatekoinen marinadi sekä kastike, glaseerauskastike. Helppo ja taatusti maistuva grilliruoka on broilerivarras! Mehukas, juuri sopivan kypsä grillattu broileri vie kielen mennessään! Marinadi sopii hyvin myös possulle ja kastikkeella on mukava sivellä vaikka kaikki grillissä kypsyvät kasvikset.
Resepti on kehitetty Radio Aallon ja Kikkomanin kampanjaan. Tuotteekseni sain Kikkomanin makean soijakastikkeen, joka sopii omaan makuuni. Perinteistä soijakastiketta aavistuksen makeampi, täyteläisen mausteinen ja vähemmän suolainen soijakastike antaa mukavan pohjan marinadille ja kastikkeelle, helposti. Muutama perusaines ja mauste riittää.
Kisassa on muuten luvassa päivittäin palkintoja reseptejä äänestäneiden kesken; siitä ohjetta alempana.
Kananpojan grillivarras ja helppo marinadi ja
glaseerauskastike
3 kananpojan fileetä, n. 500 g
0.5 dl Kikkoman makeaa soijaa
1 purkki mangososetta (lastenruoka)
1 solovalkosipuli
5 cm (paksu) pätkä inkivääriä
4 rkl ruokokidesokeria (tai tavallista sokeria)
4 rkl riisiviinietikkaa (tai vaaleaa balsamietikkaa)
4 rkl kalakastiketta
1/4 tl cayennepippuria, mustapippuria myllystä
3 rkl seesamöljyä (tai rypsiöljyä)
seesaminsiemeniä
tuoretta chiliä hienonnettuna
tuoretta korianteria hienonnettuna
kevätsipulia hienonnettuna
3 puista varrastikkua liotettuna
lisäksi keitettyä riisiä (jasmiini, basmati)
(limeä)
kourallinen cashew-pähkinöitä, loraus Kikkoman makeaa soijaa
3 kananpojan fileetä, n. 500 g
0.5 dl Kikkoman makeaa soijaa
1 purkki mangososetta (lastenruoka)
1 solovalkosipuli
5 cm (paksu) pätkä inkivääriä
4 rkl ruokokidesokeria (tai tavallista sokeria)
4 rkl riisiviinietikkaa (tai vaaleaa balsamietikkaa)
4 rkl kalakastiketta
1/4 tl cayennepippuria, mustapippuria myllystä
3 rkl seesamöljyä (tai rypsiöljyä)
seesaminsiemeniä
tuoretta chiliä hienonnettuna
tuoretta korianteria hienonnettuna
kevätsipulia hienonnettuna
3 puista varrastikkua liotettuna
lisäksi keitettyä riisiä (jasmiini, basmati)
(limeä)
kourallinen cashew-pähkinöitä, loraus Kikkoman makeaa soijaa
Kuivaa broilerin fileet ja halkaise pitkittäin kahteen
osaan. Laita kulhoon ja lisää Kikkoman makea soija. Hienonna valkosipuli ja
inkivääri, sekoita joukkoon . Lisää loput aineet paitsi seesaminsiemenet,
chili, korianteri ja kevätsipuli. Anna marinoitua huoneenlämmössä vähintään
tunti. Pyyhi marinadi lihojen päältä, pujota vartaaseen laskostaen. Jätä odottamaan
grillin kuumentamista. Keitä sillä aikaa marinadia kasaan n. 10 minuuttia niin
että saat sakean glaseerauskastikkeen. Grillaa vartaat hyvässä lämmössä, niin että
kana on kypsää mutta säilyttää mehukkuutensa. Grillauksen lopulla sivele
ahkerasti kastikkeella ja lopuksi ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Paahda kourallinen cashew-pähkinöitä kuivalla kuumalla
pannulla, niin että pähkinät saavat hiukan väriä. Sammuta virta ja lorauta
tilkka makeaa soijaa pähkinöiden päälle samalla sekoittaen. Toimi rivakasti,
sillä sokeri palaa helposti. Suolaisen makeat pähkinät tuovat mukavaa
purutuntumaa ruuan päälle ripoteltuna.
Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa. Ripottele annoksen
päälle tuoretta chiliä, korianteria ja kevätsipulia.
Vinkki: marinadia/glaseerauskastiketta tulee reilu annos joten siitä riittää isommallekin satsille lihaa. Lisää kastikkeeseen halutessasi joukkoon tilkka limen mehua. Kastike säilyy
jääkaapissa muutaman päivän, ellei tule syödyksi.
Radio Aallolla on siis reseptikilpailu meneillään, osallistu ihmeessä, sillä joka päivä arvotaan kaikkien äänestäneiden kesken runsas Kikkoman-tuotepaketti! Äänestämään Radio Aallon kampanjasivulle pääset tästä.
Yhteistyössä Kikkoman
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti