sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Illallinen ystävien kanssa

 
Eräänä talvisena viikonloppuna vietettiin oikein mukavaa iltaa ystävien kesken, hyvästä ruuasta nauttien. Ullan kanssa kokattiin jälleen, nyt vain kuudelle. Ruokalista oli tällä kertaa maltillinen, vain neljä ruokalajia! Vierailevan kokki-viiniharrastajapariskunnan valitsemat viinit natsasivat aterialle mainiosti.
 


Pekoniin käärityt vuohenjuustolla täytetyt luumut tarjottiin kukkakaalipannacotan kanssa. Maut täydensivät mukavasti toisiaan.
 
 
Samettinen mustajuurikeitto on aina yhtä hyvää!
 
 
Ruusukaalirisottoa, ankkaa, fasaania, peltopyytä sekä tummaa kastiketta. Yhdestä ankanrinnasta ja kahden linnun pienemmistä rinnoista riitti juuri maisteltavaa kuudelle. Ruusukaali saa särmää balsamiviinietikasta. Risoton ohje on Etiketti-lehden nettisivuilta.
 

Marenkijäädykekakku karpaloista. Raikas ja herkullinen.
 


Saatiin tupaantuliaislahjana mittojen mukaan leipomosta tilattu ruisvarras, puolisen metriä halkaisijaltaan!
 

Leivän alta paljastui ihana vanerista tehty vati. Kiitos Anne ja Make! Kiitos Ulla ja Matti, otetaan uusiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti