Älyttömän hyvä drinkki, joka on sopivasti happamanraikas, hikkasen tulinenkin ja makeuttakin löytyy. Juomassa on lempiaineksia; inkivääriä, limeä, kurkkua. Ohjeen löysin Suolaa ja hunajaa-blogista, alkuperältään drinkki on Tomi Björkin Gaijin-keittokirjasta. Sopii hyvin ruokahalun herättäjäksi. Hendricks-gini on uusi tuttavuus, vaikka onkin majaillut kaapissani varmaankin vuoden päivät. On hyvin erilainen, kuin perusginit.
Herushinki
2 cl kurkkumehua
2 cl limen mehua
2 cl inkivääri-sokerilientä
4 cl Hendricks-giniä
muutamia mintunlehtiä
jääpaloja
Inkivääri-sokeriliemi
1 dl vettä
1 dl ruokosokeria
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä pilkottuna
Keitä ensin inkivääri-sokeriliemen aineksia kattilassa niin, että liemi hiukan sakenee. Jäähdytä. Leikkaa kurkku pitkittäin ja ota juustohöylällä tai kuorimaveitsellä pari suikaletta koristeeksi. Kuori kurkku ja aja blenderillä mehuksi. Tai tee kurkkumehu mehuprässillä. Purista limestä mehu. Mittaa kaikki ainekset shakeriin tai kannelliseen astiaan ja ravista. Jaa laseihin, koristele kurkkusiivulla ja mintulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti