lauantai 17. maaliskuuta 2012

Porkkanakakku




Päivä oli aika harmaa ja väsytti töiden jälkeen, mutta kummasti sitä piristyy, kun alkaa leipomaan jotain kivaa. Tämän ohjeen bongasin Mansikkamäen sivuilta, pähkinärouheen vaihdoin kuitenkin kookoshiutaleisiin ja kuorrutukseen lisäsin kermavaahtoa, koskapa halusin harjoitella ruusupursotusta.

4 kananmunaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl fariinisokeria
2 dl kookoshiutaleita
7-8 dl porkkanaraastetta
1 tlk ananasmurskaa, valutettuna
vajaa 5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1.5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1.5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 dl rypsiöljyä

kuorrutus:
300 g Philadelphia.juustoa
1.5 dl tomusokeria
2 dl kuohukermaa

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Vaahdota kananmunat ja sokeri, lisää öljy kapeana nauhana samalla vatkaten. Lisää vehnäjauhot, johon on sekoitettu kohotusaineet, kaneli, suola ja vaniljasokeri. Lisää kookoshiutaleet, kääntele varovasti joukkoon porkkanaraaste ja ananasmurska. Kaada kakkuvuokaan ja tasoita. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia, anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja toisessa astiassa tuorejuusto ja tomusokeri. Yhdistä vaahdot. Levitä kakun päälle tai pursota koristeita.



Vielä vähän harjoitusta, niin ruusupursotus alkaa sujua. Yhden porkkanan suikaloin kuorimaveitsellä ja suikaleet keitin sokeri-vaniljasokeri-vesiseoksessa ja pyörittelin koristeeksi. Vihreitä rakeita nyt vaikka sitten Pyhän Patrickin päivän kunniaksi.



Mehukas ja maukas kakku, oli vielä hiukan lämmin, kun päästiin kyläilemään, keskeltä kuorrutus meinasi sulaa.



Ja tällaiset ihanaiset ystäväni ompelemat pussukat saatiin kotiinviemisiksi; KIITOS Seija!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti