Kokonaista kaksi kuittia lähti matkaan kuun alussa; vasemmanpuoleisen kuitin ainekset olivat niin tylsiä (maitoa wc-raikastimella), että koppasin vielä toisen; eipä juuri kummempi (muut näyttävät syövän niin vähän ja edullisesti). Jotenkin sitten urauduin ajatukseen banaanista paprikajauheella maustettuna ja kun vielä mieleen iskostui ajatus kohokkaasta, ei muuta ollut sitten tehtävissä. Edellisestä kohokkaasta on varmaan aikaa yli kymmenen vuotta. Perusohjeen löysin jostakin leivontafoorumin makeasta kohokkaasta, jota muuntelin.
Perustaikina ; 4 annoskohokasta
1.5 dl maitoa
1 dl kuohukermaa0,25 dl vehnäjauhoja
1 rkl maissitärkkelystä
3 isoa keltuaista
1 tl sokeria, 1 tl suolaa
Täyte
1 pieni kypsä banaani
gorgonzolaa n. 3 rklreilu 1 tl paprikajauhetta
2-3 rkl sitruunamehua
suolaa, pippuria, muskottipähkinää
2 isoa valkuaista
Vuokien voiteluun ja leivittämiseen voita ja parmesaania/korppujauhoja
Valmista perustaikina; vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaahdoksi, lisää suola. Siivilöi jauhot ja sekoita maidon ja kerman kanssa, kuumenna kiehuvaksi. Valuta kuuma seos ohuena norona keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada takaisin kattilaan ja sekoita muutama minuutti, kunnes seos paksunee ja on tasaista. Nosta jäähtymään.
Soseuta banaani ja homejuusto sileäksi ja kuohkeaksi, mausta. Sekoita jäähtyneen taikinan joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi; vaahto on sopivaa, kun siihen muodostuu huippuja. Sekoita muutama lusikallinen vaahtoa rivakasti taikinaan, nostele loppu varovasti sekoittaen.
Voitele kohokasvuoat huolellisesti ja leivitä parmesaanilla tai korppujauhoilla. Täytä vuoat 2/3, koputtele kevyesti niin, että massa asettuu tasaisesti. Täytä vuoat täyteen ja tasoita pinta veitsellä. Paista 190 asteessa n. 17 minuuttia. Tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti